Válogatás az Útinform ma érvényben lévő híreiből

További információkat az esetleges változásokról, nem tervezett aktuális napi munkavégzésekről és korlátozásokról honlapunk térképes nézetében talál.

Útinform hírek

2019.03.19.

Összeállította: Herbszt Rita

Az M0-s autóút déli szektorán az M5-ös autópálya felé, a 16-os és a 21-es km között újabb terelést építenek ki. Emiatt sávlezárásra és forgalomkorlátozásra kell számítani. Az M5-ös felé tartókat a szigetszentmiklósi csomópontnál rövid szakaszon sávelhúzással terelik. Az M1-es autópálya felé vezető oldalon a 17-es és a 19-es km között a belső sávot zárták le a forgalom elől. Gyakori a torlódás.

A héten folytatják a daruzási munkát az M5-ös felé vezető oldalon, a 16-os és a 19-es km között. 20.00 órától hajnali 5.00 óráig csak egy sáv járható. Az M1-es irányába továbbra is két sávon haladhatnak.

Az M1-es autópályán a Budapest felé vezető oldalon az M0-s csomópontja előtt, a 17-es és a 16-os km között burkolathiba miatt a külső sávot lezárták. 

- Győrnél a 124-es km-nél a Rába híd dilatációs szerkezetét javítják. Hegyeshalom felé a kamionokat a leálló sávra terelik, a személyautókat sávelhúzással az ellenkező oldal belső sávjára irányították át. A Budapest felé vezető oldalon a járművek a külső- és a leálló sávot használhatják, így mindkét irányban két sáv járható.

A Budapest felé vezető oldalon Tatabánya térségében, a 61-es és az 54-es km között a belső sávot lezárják, mert terelés kiépítést végeznek 8.00 órától 18.00 óráig. A munka végeztével, a forgalmat sávelhúzással a külső és a leálló sávra terelik majd át!

Az M15-ös autóút bővítési munkái miatt az M1-es autópályán a Hegyeshalom felé vezető oldalon a 166-os km-nél az M15-ös autóúti csomópont kihajtóágát lezárták. Így a Rajka felé nem lehet lehajtani, kerülni a 168-as km-nél lévő Hegyeshalom-kelet csomóponton keresztül a 101-es főút- 1-es főút- M15-ös autóút útvonalon lehet!

Az M5-ös autópályán a hétvégéig az elválasztó sáv növényzetét gondozzák, emiatt új terelést építettek ki a Röszke felé vezető oldalon Gyál és Ócsa között. A 22-es és a 29-es km között a belső sávot lezárták, a forgalmat sávelhúzással a külső és a leálló sávra terelik.

Az örkényi és a lajosmizsei szakaszon mindkét irányban fenntartási munkát végeznek, emiatt 7.00 órától 15.00 óráig a belső sávot helyenként lezárják.

Kiskunfélegyháza és Városföld között, valamint Kistelek térségében ugyancsak útfenntartók dolgoznak, napközben mindkét oldalon sávlezárás zavarja a forgalmat.

(Forrás: A-WAY ITE Autópálya Zrt.)

Az M6-os autópályán a Pécs felé vezető oldalon a 16-os km-nél korábban megsérült egy híd dilatációs szerkezete. A javítási munka miatt a külső sávot lezárták.

Felújítják az M7-es autópályát Siófok térségében, a 96-os és a 104-es km között.  A Letenye felé haladókat sávelhúzással az ellenkező, Budapest felé vezető oldal belső sávjára terelik. Így Letenye felé egy sávon, Budapest irányába pedig két sávon haladhat a forgalom.

A terelés miatt a Letenye felé haladók a 98-as km-nél lévő Siófok-kelet csomópontban nem tudnak lehajtani, de ott a felhatás sem lehetséges. A főváros felé nincs korlátozás, a csomópontban a fel- és a lehajtás is lehetséges.

Az M31-es autópályán az M3-as autópálya felé vezető oldalon a 4-es és az 5-ös km között burkolatot javítanak, a külső sávot lezárták.

Az M2-es autóúton a 17-es és a 22-es km között Budapest felé két sáv járható, Vác irányába pedig egy sávon lehet autózni.

A 22-es és a 29-es km között már az új felújított, Budapest felé vezető oldalon halad a kétirányú a forgalom.

A 29-es és a 38-as km között továbbra is mindkét oldalon útszűkületre kell számítani.

Az M15-ös autóúton a 6-os és a 9-es km között mindkét irány forgalmát a már újonnan kiépített útpályára terelték át. A régi szakaszt lezárták a forgalom elől.

- A rajkai határ felé vezető oldalon, építési munka miatt a 13-as km-nél a forgalmat az ellenkező, M1-es autópálya felé vezető oldalra terelik át, ahol irányonként egy-egy sáv járható.

- Szintén a határ felé vezető oldalon a 14-es km-nél lévő csomópont kihajtó ágát lezárták, emiatt nem lehet Rajka település felé lekanyarodni. A terelő utat táblákkal jelzik.

Az 1-es főúton a 20-as km-nél, az M1-es autópálya felé vezető összekötőutat csomópontépítés miatt lezárták, a forgalmat Herceghalmon keresztül terelik.

Győrött, a 123-as és a 124-es km között hídbontást végeznek. A munka miatt a városközpont felé haladókat önkormányzati utakra terelik, a Budapest felé tartók továbbra is az 1-es főutat használhatják.

A 4-es főúton Ceglédbercel és Cegléd között a 66-os km-nél a Budapest felé haladók a benzinkutat nem használhatják az esti órákig aszfaltozás miatt.

Abony lekerülő szakaszán, a 77-es km-nél építési munka miatt mindkét irányban sávlezárás lassítja a haladást. A 401-es főúti csomópontban a Szolnok felől érkezők nem tudnak Abony illetve Cegléd felé lekanyarodni. Kerülni az Újszilvás és Abony közötti összekötőúton keresztül lehet!

A 6-os főúton Pécsvárad közelében a 175-ös km-nél az útmenti növényzetet gondozzák, napközben a fél útpályát lezárják. A forgalmat alkalmanként jelzőőrök irányítják.

A 7-es főúton Siófok átkelési szakaszán, a 111-es és a 112-es km között hézagkiöntés miatt mindkét irányban útszűkületre kell számítani.

Forgalomterelésre készüljenek a 7-es főúton Letenyénél. A Mura híd felújítása során, a 7-es főúti határátkelőhelyet és a hidat is lezárták, emiatt a forgalmat az M7-es autópályára terelik. A javasolt terelőutat sárga táblák jelzik.

A 24-es főúton Parád belterületén, a 28-as km-nél gázvezetéket kötnek be, a Recsk felé haladók útfelbontásra készüljenek!

A 25-ös főúton Sajópüspökinél a 77-es km-nél felújítják a Sajó-hidat. A forgalmat egy ideiglenesen megépített hídra terelik, ahol csak egy sávon haladhatnak, jelzőlámpás irányítással.

A 27-es főúton a 15-ös km-nél lévő szendrőládi Bódva-hidat javítják. Félpályás lezárás mellett dolgoznak.

A 33-as főúton Poroszló és Tiszafüred között kerékpárutat építenek, több szakaszon a fél útpályát lezárták, jelzőőrök irányítják a járműveket, de a Tisza-hídon jelzőlámpa is irányítja forgalmat.

A 44-es főutat Kondoros és Békéscsaba között, a 101-es km-nél az M44-es építéséhez kapcsolódó munka miatt továbbra is zárva tartják. A kerülőút a 44-es főúttal párhuzamos szervíz út- az M44-es autóút nyomvonala- ismét a szervíz út- illetve a 44-es főút útvonal.

A 44-es főúton Gyula elkerülő szakaszán, a 137-es és a 139-es km között felújítási munka, előkészítési munkái miatt várható ezen a héten forgalomkorlátozás. A későbbeikben félpályás lezárás és jelzőlámpás irányítás mellett dolgoznak majd.

A 47-es főúton a 91-es km-nél lévő Körösladányi Sebes-Körös hidat, valamint a 101-es km-nél lévő Köröstarcsai Kettős Körös-hidat karbantartási munka miatt mindkét helyen félszélességben lezárták.

A 48-as főúton Debrecen és Vámospércs között felújítási munka miatt a fél útpályát lezárták, jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Az 51-es főúton Dunaharaszti közelében, a 15-ös és a 16-os km között csomópontot építenek. A munka újabb építési üteméhez érkezett, emiatt megváltozott a forgalmi rend! A járművek a munkaterülettel párhuzamos kiépített terelőúton haladhatnak!

Baján a 159-es és a 160-as km között építési munka miatt mindkét irányban sávelhúzással halad a forgalom.

Az 55-ös főúton Szeged és Mórahalom között több szakaszon kátyúznak, 7.00 órától 17.00 óráig a fél útpályát lezárják, jelzőőrök irányítják a forgalmat.

Az 56-os főúton Szekszárd és Dunaszekcső között fenntartási munka miatt 8.00 órától 14.00 óráig útszűkületen kell áthajtani.

A 61-es főúton, Pincehely belterületén a Kapos-híd műszaki állapota miatt, a fél útpályát lezárták, a forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

Fontos tudnivaló, hogy a hídon 16 tonna súlykorlátozást vezettek be, így az ennél nehezebb tehergépjárműveknek terelőutat jelöltek ki az M7-es autópálya felé. Az autópálya felújítása során a 98-as km-nél lévő Siófok-kelet csomópontban nem lehet felhajtani Letenye irányába. Igy a 61-es főúton a Simontornya irányába terelt tehergépjárművek a 71-es főúti Balatonvilágosi csomópontnál tudnak Letenye felé felhajtani az autópályára.

A 66-os főúton Pécs kivezető szakaszán, az 1-es km-nél építési munka miatt 8.00 órától 16.00 óráig az Árpádtető felé haladók sávlezárásra számítsanak

A 68-as főúton Csokonyavisontánál a 15-ös km-nél közművezetéket javítanak, a fél útpályát lezárták.

A 76-os főúton Alsónemesapáti térségében az 50-es km-nél sávlezárásra kell számítani, mert a burkolatot javítják. Egy rövid szakaszon a forgalmat helyben kiépített terelőútra irányították át.

A 77-es főúton Nagyvázsonynál a közlekedésre veszélyes fákat vágják ki, 8.00 órától 17.00 óráig több alaklommal 5-10 percre megállíthatják a forgalmat.

Csornán, a 85-ös, a 86-os főút átkelési szakaszán, valamint a Barbacsra vezető úton 20 tonna súlykorlátozást vezettek be! A 20 tonnánál nehezebb tehergépjárművek az újonnan megépített M85-ös autóút vagy az M86-os autóút felé kerülhetnek!

A 86-os főúton Zalalövő belterületén, a 28-as és a 34-es km között az útmenti rézsű megcsúszott, emiatt a fél útpályát lezárták.

Bősárkány átkelési szakaszán csatornát kötnek be. A 158-as és a 160-as km között a fél útpályát lezárták.

A balatoni komp már a tavaszi menetrend szerint közlekedik. Szántód révből 18.40 percig jár, Tihany révből pedig 19.00 óráig, 40 percenként szállítja a járműveket.

A dunai kompok általában 17.00 illetve 18.00 óráig járnak, óránként.

A Tiszán Nagyrév és Tiszabög között továbbra sincs átkelés.

Mindszent és Baks között mától műszaki okok miatt várhatóan két hétig szünetel az átkelés!

A Szamoson, Szamossályi és Porcsalma között hosszú szünet után ismét jár komp.