Válogatás az Útinform ma érvényben lévő híreiből

További információkat az esetleges változásokról, nem tervezett aktuális napi munkavégzésekről és korlátozásokról honlapunk térképes nézetében talál.

Útinform hírek

2019.11.18.

Összeállította: Herbszt Rita

Az M1-es autópályán lassan befejeződnek a felújítási munkák. Első ütemben a Bicske és Tatabánya közötti terelést bontották el. Így a 40-es és az 57-es km között már az eredeti forgalmi rend szerint, mindkét oldalon két-két sávon autózhatnak.

(A 19-es és a 31-es km közötti terelést, várhatóan ma kezdik elbontani és először a Budapest felé vezető oldalon lesz munkavégzés.)

Az 54-es km-nél lévő Harkályos pihenő november közepéig mindkét oldalon zárva van.  Napközben a terelt szakaszok közelében gyakori a torlódás, ezért ajánlatos hosszabb menetidővel számolni.

- a lébényi szakaszon a 135-ös km-nél lévő Börcs pihenő továbbra sem használható. A közelben a 144-es km-nél lévő Lébény pihenő vagy a 119-es km-nél lévő Arrabona pihenőhely érhető el.

Az M5-ös autópályán a Röszke felé vezető oldalon, Újhartyán és Örkény között fenntartási munka miatt 7.00 órától délután fel 4-ig a belső sávot lezárják.

A Kecskemét-dél csomópontban mindkét irányban továbbra is zárva tartják az 54-es főúti csomópont le- és felhajtó ágát. A kerülőút Budapest felől a Kecskemét-észak csomóponton keresztül a 445-ös főút felé vezet. A Röszke irányából érkezők pedig a Kiskunfélegyháza-észak csomóponton keresztül az 5-ös főút felé tudnak kerülni. (Egy előrejelzés szerint várhatóan november 20-án szerdán megnyitják a felújított csomópontot!)

(Forrás: A-WAY ITE Autópálya Zrt.)

Az M7-es autópályán a 175-ös km-nél lévő holládi csomópontban kerékpárhidat építenek, a belső sávot mindkét oldalon még zárva tartják.

Az M0-s autóút déli szektorán az M5-ös autópálya felé vezető oldalon, az 1-es és a 3-as km között burkolatot javítanak, a legbelső sávot már lezárták, a középső sávot a délelőtti órákban fogják lezárni. Távolabb a 6-os és a 8-as km között dilatációt javítanak, emiatt a külső sávot lezárták a forgalom elől.

Az M0-s autóút déli szektorán, Nagytétény és Dunaharaszti között továbbra is le van zárva az M1-es autópálya felé vezető oldal felújítási munkák miatt. A járműveket az ellenkező, M5-ös felé vezető oldalra terelték át, ahol irányonként két-két szűkített sávon haladhatnak. Szintén az M5-ös autópálya felé vezető oldalon, a 22-es km és a 23-as km között viszont már három sávon autózhatnak. Változás, hogy az M1-es autópálya felé vezető oldalon Nagytéténynél, a 15-ös és a 11-es km között a már felújított új autóúti szakaszon autózhatnak.

Az M1-es autópálya felé, a 19-es km-nél lévő szigetszentmiklósi csomópont felhajtóága újra használható, de aki a szigetről szeretne feljutni az autóútra, készüljön rá, hogy csak egy rövid gyorsítósávon teheti ezt meg, így erős forgalom esetén nehéz besorolni a tehergépkocsik közé.

A következő, 16-os km-nél fekvő halászteleki kijárat továbbra is zárva van, így az M5-ös felől érkezők a Csepel-szigetre csak Szigetszentmiklósnál, a 19-es km-nél lévő kijáratnál tudnak kihajtani.

Az M0-s autóút a keleti szektorban a 71-es és a 73-as km között burkolatjavítás miatt a 11-es főúti végcsomópont felé vezető oldalon a belső sávot lezárták.

Az M3-as autópálya felé vezető oldalon, 72-es és a 71-es km között szintén megkezdik a burkolat felújítását, a belső sávot a délelőtti óráktól lezárják a forgalom elől.

Az M2-es autóúton a 17-es és a 38-as km között elválasztó elemeket telepítenek. A hétvégéig mindkét oldalon 9.00 órától délután fél 3-ig a belső sávot lezárják.

Az M15-ös autóúton az M1-es autópálya és a rajkai határátkelő között, az 1-es km-től a 12-es km-ig mindkét oldalon a már felújított útpályán haladhatnak, egy-egy sávon.

(Napközben várható, hogy a 2-es km-nél és a 14-es km-nél lévő csomópontot is megnyitják a forgalomnak!)

Az M70-es autóút bővítési munkái miatt a 3-as és a 17-es km között a forgalmat a Tornyiszentmiklós felé vezető oldalra terelték át, ahol irányonként egy-egy sávon lehet közlekedni. Az említett szakaszon belül a 9-es és a 11-es km között megnyitották az M7-es autópálya felé vezető sávokat, így kétszer két sávon autózhatnak. Ezzel egyidőben a 11-es km-nél lévő muraszemenyei csomópont le- és felhajtóágát is megnyitották a forgalomnak.

Az 1-es főúton Hegyeshalomnál a 171-es km-nél az M15-ös autóúti csomópontban építési munka miatt a fél útpályát lezárták. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza, napközben torlódásokra készüljenek!

A 3-as főúton Gödöllő átkelési szakaszán a 29-es km-nél csatornáznak, az Aszód felé haladók készüljenek útfelbontásra.

A 229-es és a 230-as km között lezárták a főutat Novajidránynál. A forgalmat a településen keresztül terelik, és egy ideiglenes terelőúton engedik vissza a járműveket a 3-as főútra. 

A 4-es főúton Üllő elkerülő szakaszán a 27-es és a 26-os km között portáltáblát telepítenek, az M0-s autóút felé haladók sávlezárásra készüljenek.

Debrecen belterületén, a 222-es km-nél gázvezetéket javítanak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Az 5-ös főúton Szegeden a 168-as km-nél felújítják a villamospályát. Mindkét oldalon sávlezárás mellett dolgoznak.

A 6-os főúton Darány belterületén, a 249-es és a 251-es km között fenntartási munkát végeznek. A hónap végéig félszélességű lezárásra kell számítani.

A 24-es főúton Sirok térségében felújítják a burkolatot. A 42-es és a 48-as km között a fél útpályát lezárták. Napközben jelzőőrök irányítják a forgalmat.

A 25-ös főúton Egerben a 11-es és a 12-es km között csatornáznak, a Kerecsend felé haladók sávlezárásra számítsanak.

Borsodnádasd átkelési szakaszán az 55-ös km-nél szintén félpályás lezárás mellett csatornáznak. 

- Járdánháza és Arló között hasonló munka miatt van útfelbontás és jelzőlámpás irányítás.

- Ózd bevezető szakaszán, a 65-ös és a 67-es km között ugyancsak közművezetéket kötnek be, csak egy sávjárható, váltakozva.

A 27-es főúton Edelény belterületén, a 9-es és a 11-es km között új kerékpárutat építenek, mindkét oldalon útszűkületen kell áthajtani.

A 15-ös km-nél, a szendrőládi Bódva-hidat javítják, félpályás lezárás mellett dolgoznak. 

A 31-es főúton Maglódon a 27-es és a 28-as km között közművezetéket kötnek be, a fél útpályát lezárták.

A 32-es főúton Jászfényszaru és Jászberény között útépítők dolgoznak. Több szakaszon félpályás lezárásra és jelzőlámpás irányításra készüljenek! 

A 33-as főúton a tiszafüredi Tisza-hídnál, a 33-as km-nél burkolathiba miatt a fél útpályát lezárták. A forgalmat, jelzőlámpa irányít. 

A 34-es főúton Kunmadaras belterületén, a 21-es km-nél csatornáznak. Az útszűkületben jelzőlámpa szabályozza a forgalmat. 

A 37-es főúton Gesztelynél a 7-es km-nél a Hernád hídon dilatációt javítanak. A Szerencs felé vezető oldalon a külső sávot lezárták.

A 44-es főúton a 32-es km-nél lévő tiszaugi Tisza-hídon meghibásodott a dilatáció. A javítási munka miatt a fél útpályát lezárták. Jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

A 47-es főúton Debrecen és Mikepércs között a 6-os km-nél a Kondoros-csatorna hídját javítják. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa irányítja a járműveket.

Derecske belterületén, a 22-es km-nél kábelt kötnek be, a fél útpályát lezárták.

A 48-as főúton Debrecen és Vámospércs között felújítási munka miatt félpályás lezárásra kell számítani. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

Az 51-es főúton Dunaharasztinál az M0-s autóúti csomópont előtt a 15-ös km-nél megváltozott a forgalmi rend. A kétirányú szakaszon beton elválasztó elemet telepítettek. Emiatt az Északi iparterületre, mindkét irányban csak a legközelebbi csomóponton keresztül kell kerülőt tenni.

Az 51-es főúton Sükösdön, a 149-es km-nél árok és padkarendezés miatt a Dusnok felé haladók napközben útszűkületre számítsanak.

Az 54-es főúton az M5-ös autópálya csatlakozásánál átépítik a burkolatot és új körforgalmi csomópontot is építenek. A 6-os km-nél félpályás korlátozás mellett dolgoznak.

Császártöltésnél a 72-es és a 73-as km között kerékpárutat építenek. A félpályás lezárásnál napközben jelzőőrök irányítják a járműveket.

A 61-es főúton Pincehely belterületén a 43-as km-nél lévő Kapos-hídon, annak műszaki állapota miatt, csak egy sávon, váltakozva és jelzőlámpás irányítással lehet áthaladni.

A hídon továbbra is 16 tonna súlykorlátozás van érvényben, az ennél nehezebb tehergépjárműveknek terelőutat jelöltek ki az M7-es autópálya felé.

A 71-es főúton Gyenesdiásnál, a 100-as és a 101-es km között építési munka miatt félpályás lezárásra készüljenek. Alkalmanként a forgalmat jelzőőrök irányítják.

A 72-es főúton Litér belterületén, a 4-es km-nél építési munka miatt december közepéig a fél útpályát lezárták.

A 76-os főúton Alsónemesapáti térségében, az 50-es km-nél sávzárásra kell számítani, mert a burkolatot javítják. Egy rövid szakaszon a forgalmat helyben kiépített terelőútra irányítják

A 81-es főúton Mór átkelési szakaszán a 24-es km-nél aszfaltoznak. 8.00 órától 16.00 óráig a fél útpályát lezárják, jelzőőrök irányítják a forgalmat. Torlódásokra kell számítani.

A 83-as főúton Takácsi belterületén a 37-es km-nél, vízvezetéket kötnek be. Mindkét irányban útszűkület mellet dolgoznak.

A 86-os főúton Rimány és Körmend között több szakaszon aszfaltoznak. 8.00 órától 16.00 óráig a fél útpályát lezárják és jelzőőrök irányítják a járműveket.

A 101-es főutat az M15-ös autóúti csomópont és az M1-es autópálya 168-as km-nél lévő Hegyeshalom csomópontja között építési munka miatt lezárták. Kerülni az 1-es főút- Hegyeshalom határ-M1-es autópálya útvonalon lehet!

A 441-es főúton Cegléd és Nyársapát között kátyúznak. 8.00 órától 15.00 óráig félpályás lezárásra és jelzőőrös irányításra készüljenek.

A balatoni komp mától rövidebb üzemidővel közlekedik. Szántódrévből 7.00 órától 17.00 óráig jár, Tihanyrévből pedig 7.15 perctől 17.15 percig, óránként szállítja a járműveket.

A folyami kompok általában 7.00 órától 16.00 illetve 17.00 óráig járnak, óránként.

A Tiszán Nagyrév és Tiszabög között, valamint Tiszalök és Tiszatardos között továbbra sem jár a komp!

Tiszadorogma és Egyek között karbantartási munka miatt átmenetileg szünetel az átkelés.

A folyó alsó szakaszán Mindszent és Baks között november 22-ig műszaki ok miatt nem jár a komp.

A Szamoson Szamossályi és Porcsalma között az alacsony vízszint miatt továbbra is szünetel az átkelés.