Válogatás az Útinform ma érvényben lévő híreiből

További információkat honlapunk térképes nézetében talál.

Útinform hírek

2018.11.18.

Összeállította: Herbszt Rita

 

Az M0-s autóút déli szektorán, az M5-ös felé vezető oldalon a 3-as km-nél a külső és a gyorsító sávot lezárták, mert korábban megrongálódott a burkolat. A lezárás nem érinti az M7-es autópálya csomópontjában a lehajtást!

- az M1-es autópálya felé vezető oldalon, a 8-as km-nél lezárták a külső sávot, mert megrongálódott a dilatációs szerkezet.

Az M0-s autóút déli szektorán, Nagytéténynél a 11-es és a 16-os km között, valamint Dunaharasztinál a 21-es és a 24-es km között lezárták az M1-es felé vezető oldalt felújítás miatt, a forgalmat mindkét munkaterületnél az ellenkező, M5-ös autópálya felé vezető oldalra terelték át.

A terelések miatt a 6-os főúti és M6-os autópálya csomópontban megváltozott a forgalmi rend, melyre táblák hívják fel a figyelmet!

Az M1-es autópályán a Hegyeshalom felé vezető oldalon, a 34-es és a 43-as km között tart még a felújítási munka. Az új forgalmi rend szerint a teherforgalom a külső sávon halad, az egyéb forgalmat pedig az ellenkező, Budapest felé vezető oldal belső sávjára terelték.

Az M3-as autópályán Bag térségében a 39-es és a 45-ös km között javítják a burkolatot. Nyíregyháza felé a külső és a leálló sávot lezárták, a forgalom a belső és az ellenkező oldal belső sávján halad. A főváros felé tartókat a külső és a leálló sávra terelik, így mindkét irányban két-két sáv járható.

- A Budapest felé vezető oldalon, a 200-as km-nél hidat javítanak, lezárták a külső sávot.

Az M5-ös autópályán a Röszke felé vezető oldalon, a gyáli és az újhartyáni szakaszon, valamint Kecskemét térségében 7.00 órától 16.00 óráig a belső sávot lezárják fenntartási munka miatt.

(Forrás: A-WAY ITE Autópálya Zrt.)

Az M6-os autópályán a pécsváradi csomópont közelében a 178-as km-nél hidat javítanak. A Budapest felé vezető oldalt egy rövid szakaszon lezárták. A forgalmat az ellenkező oldalra terelték át, ahol irányonként egy-egy sáv járható.

(Forrás: M6 Mecsek Autópálya Üzemeltető Zrt.)

Az M31-es autópályán az M3-as felé vezető oldalon, az 1-es és a 2-es km között egy híd dilatációs szerkezetét javítják, lezárták a külső sávot.

Az M60-as autópályán Pécs közelében, a 27-es km-nél fenntartási munka miatt mindkét oldalon lezárták a belső sávot.

(Forrás: M6 Mecsek Autópálya Üzemeltető Zrt.)

Az M70-es autóút bővítési munkái miatt a 8-as km-nél, illetve a 16-os km-nél csak egy sáv járható. Mindkét helyszínen jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Az M2-es autóút bővítési munkái miatt a 22-es és a 38-as km között mindkét irányban tilos az előzés és sebességkorlátozást is bevezettek.

A 17-es és a 22-es km között Budapest felé két sáv járható, Vác felé egy sávon halad a forgalom.

A 25-ös km-nél új terelést építettek ki, egy rövid szakaszon a Budapest felé vezető oldalon halad a kétirányú forgalom.

Az M15-ös autóutat szélesítik a 3-as és az 5-ös km között, mindkét irányban sávelhúzással halad a forgalom. Napközben több alkalommal jelzőőrök irányítják a forgalmat. Szintén építési munka folyik az 5-ös és a 6-os km között, ahol a rajkai határ felé haladók útszűkületre és esetenként torlódásra is számítsanak!

Egy előzetes szerint: A jövő héten, az autóúton a határ felévezető oldalon a 14-es km-nél lévő rajkai csomópont lehajtó ágát átépítési munka miatt lezárják. A forgalmat terelőútra irányítják át.

A 4-es főúton Szajol térségében útépítők dolgoznak, a 106-os és a 111-es km között, mindkét irányban csak egy-egy sáv járható.

A 6-os főúton Dunakömlőd és Paks között, a 107-es km-nél korábban megcsúszott az út menti löszfal. Az omlásveszély miatt továbbra is csak egy sávon, jelzőlámpás irányítással halad a forgalmat.

- Mecseknádasd és Pécsvárad között, két szakaszon kell sávlezárásra számítani hídkarbantartási munka miatt.

A 7-es főúton Zalakomár és Galambok között javítják a burkolatot. Lezárták a fél útpályát, a forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

A 14-es főúton a Vámosszabadi határ előtt, a 11-es és a 12-es km között híd és áteresz javítása miatt a fél útpályát lezárták. Jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

A 21-es főúton Tar, Mátraverebély, Bátonyterenye térségében a 35-ös és a 48-as km között útszűkületre és sebességkorlátozásra kell számítani építési munka miatt.

A 25-ös főúton Borsodnádasd átkelési szakaszán az 56-os km-nél csatornáznak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

- Sajópüspökinél a 77-es km-nél felújítják a Sajó-hidat. A forgalmat egy ideiglenesen megépített hídra terelik át, ahol csak egy sávon haladhatnak a járművek. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

A 27-es főúton Edelény és Szendrőlád között a 15-ös km-nél hidat javítanak. Félpályás lezárás mellett dolgoznak.

A 44-es főutat Kondoros és Békéscsaba között, a 101-es km-nél az M44-es építéséhez kapcsolódó munka miatt lezárták. A forgalmat helyben terelik.

A 47-es főúton Körösladányban, a Sebes-Körös-hídon a 91-es km-nél, Köröstarcsán pedig a Kettős-Körös hídon a 101-es km-nél végeznek javítási munkákat. Egy sávon, jelzőlámpás irányítással hald a forgalom.

Az 51-es főúton Dunaharaszti közelében, a 15-ös és a 16-os km között csomópontot építenek. A Szigethalom felé vezető oldalon sávlezárásra készüljenek.

Az 55-ös főúton Domaszék térségében, a 4-es és a 18-as km között burkolatjavítás miatt több szakaszon is egy sávon, irányonként váltakozva halad a forgalom.

Az 56-os főúton Szekszárdnál, a 2-es és a 6-os km között burkolatfelújítás miatt szakaszosan lezárták a fél útpályát.

Az 58-as főúton Pécs bevezető szakaszán a 2-es km-nél, autóbusz öblöt alakítanak ki. A városközpont felé vezető oldalon sávlezárás mellett dolgoznak.

A 61-es főúton Pincehelynél felújítják a burkolatot. A 43-as és 45-ös km között a fél útpályát lezárták. A Kapos-hídnál jelzőlámpa szabályozza az áthaladást, az egyéb munkaterületeknél pedig nappal jelzőőrök irányítanak, éjszaka pedig jelzőtáblák mutatja az áthaladási elsőbbséget.

A 67-es főúton Mernyénél az 58-as km-nél, építési munka miatt szakaszosan csak egy sávon, jelzőlámpás irányítással haladhat a forgalom.

- Somogybabod közelében a 71-es km-nél útépítők dolgoznak. A fél útpályát lezárták, jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

A 74-es főúton Vasvár átkelési szakaszán aszfaltoznak. A 73-as és a 75-ös km között több helyen félpályás lezárásra kell számítani.

A 75-ös főúton Lenti belterületén, a 64-es km-nél útépítők dolgoznak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa irányítja a járműveket.

A 76-os főúton Alsónemesapáti térségében, a 48-as és az 50-es km között építési munka miatt sávlezárásra kell számítani. Az építési területnél egy rövid szakaszon, a forgalmat helyben kiépített terelőútra irányítják.

A 77-es főúton Veszprém közelében, az 1-es és az 5-ös km között burkolatot javítanak, illetve a padkát teszik rendbe. Több szakaszon a fél útpályát lezárták és munkaidőben jelzőőrök irányítják a forgalmat.

A 84-es főúton Sopron átkelési szakaszán, a 119-es és a 121-es km között burkolatjavítás miatt helyenként a fél útpályát lezárják. Munkaidőben jelzőőrök irányítják a járműveket. Torlódásokra lehet számítani.

Győr közelében, a 85-ös főút elején az 1-es főút és az M1-es autópálya csomópontja között tart még a burkolatfelújítás. A sávlezárások miatt jelzőlámpa irányítja a járműveket. A forgalmas útszakaszon napközben gyakran alakul ki torlódás.

A 86-os főúton Bősárkánynál, a 159-es km-nél burkolatjavítás és közműépítés miatt zárták le a fél útpályát.

A 87-es főúton Vasszécsény és Tanakajd között aszfaltoznak, munkaidőben a fél útpályát lezárják.

A 442-es főúton Kunszentmárton közelében, a 34-es és 36-os km között útépítők dolgoznak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa irányítja a forgalmat.

A 471-es főúton Hajdúsámsonnál a 7-es és a 10-es km között elkerülő utat építenek. A fél útpályát lezárták.

A 491-es főúton Sonkád és Tiszabecs között felújítják a burkolatot. Félpályás lezárások lassítják a közlekedést. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

Heves megyében, Kiskörénél tart még a Tisza híd felújítása. Kerülni a Tiszanána – Újlőrincfalva – Poroszló – 33-as főút – Tiszafüredi Tisza-híd – Tiszafüred – Tiszaszőlős – Abádszalók útvonalon lehet. A hídlezárás ideje alatt az erőműhöz tartozó gátrendszerre csak külön engedéllyel lehet felhajtani.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az Inárcs és Abaújszántó közötti úton a 6-os km-nél lévő perei Hernád hidat felújítják, emiatt lezárták. A járműveket a Pere- Hernádbűd-Gibárt-3-as főút- Abaújszántó közötti útra terelik. (A hídon a gyalogosforgalmat is kitiltották!)

Baranya megyében, Pécs közelében az M60-as autópálya végcsomópont és a Péterpusztai út közötti szakaszt felújítási munka miatt lezárták. A forgalmat terelőútra irányították át.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Tiszalök közelében a 23-as km-nél, a Keleti-főcsatorna hídján megszűnt a teljes lezárás és a 3,5 tonna súlykorlátozás! Viszont továbbra is csak a fél útpálya járható, jelzőlámpás irányítással.

A balatoni komp Szántódnál 7.00 órától 18.00 óráig jár, Tihanynál pedig 7.15 perctől 18.15 percig, óránként szállítja a járműveket.

A Dunakanyarban Esztergom és Párkány között ismét jár a komp! Hétfőnként 4.00 órától 22.30 percig jár, Keddtől péntekig 5.00 órától 22.30 percig közlekedik. Hétvégén szünetel az átkelés!

Pilismarót-Basaharc és Szob között téli kikötőbe vonult a komp, legközelebb tavasszal indul újra!

Visegrád és Nagymaros között csak a személyszállító kishajó közlekedik, november közepéig még nem jár a komp.

A folyó középső szakaszán Százhalombatta és Tököl között egész évben üzemel a komp, reggel 7.00 órától 16.00 óráig. ha igény van rá, akkor reggel fél 7-kor, illetve délután fél 5-kor egy-egy kisegítő járatot is indítanak.  

Paks és Géderlak között a komp 7.00 órától 12.00 óráig jár, majd 14.00 órától 16.00 óráig közlekedik, óránként.

A kamiontilalom 22.00 óráig van még érvényben.