Válogatás az Útinform ma érvényben lévő híreiből

További információkat az esetleges változásokról, nem tervezett aktuális napi munkavégzésekről és korlátozásokról honlapunk térképes nézetében talál.

Útinform hírek

2020.01.26.

Összeállította: Herbszt Rita

Napi aktuális.

Az M1-es autópályán a Hegyeshalom felé vezető oldalon Mosonmagyaróvár közelében, a 164-es és a 165-ös km között folytatják a portáltábla telepítést. 8.00 órától 15.00 óráig mindkét oldalon lezárják a belső és a külső sávot, a járműveket az M15-ös autópálya lassító sávjára, illetve a gyorsító sávjára terelik. Várhatóan 14.00 és 15.00 óra között, egy alkalommal 10 percre megállítják mindkét irány forgalmát is.

Az M0-s autóút déli szektorán az M1-es autópálya felé vezető oldalon, a 23-as km-nél burkolatot javítanak, emiatt 8.00 órától 17.00 óráig váltakozva a belső vagy a külső sávot zárják le a forgalom elől.

Az M5-ös autópályán a gyáli szakaszon, a 23-as és a 24-es km között a szalagkorlátot javítják. 9.00 órától 14.00 óráig váltakozó sávlezárás zavarja a forgalmat.

(Forrás. a-WAY ITE autópálya Zrt.)

A 3-as főúton Gödöllő átkelési szakaszán a 28-as km-nél, 16.00 óráig a HÉV közelében a közlekedésre veszélyes fákat vágják ki. A döntések idején, néhány percre a forgalmat is leállíthatják.

Az 51-es főúton Dunaharaszti térségében a 14-es km-nél, munkavégzés miatt délután fél 4-ig mindkét irányban útszűkület mellett dolgoznak. Az M0-s autóút felől autózókat a főúttal párhuzamos ipartelep útján át terelik.

A Mecseken átvezető 66-os főúton Mánfa és Magyarszék között, a közlekedésre veszélyes fákat vágják ki. A félpályás lezárás mellett, a döntések idején 5-10 percre a forgalmat is leállítják.

A balatoni komp Szántódrévből 7.00 órától 17.00 óráig jár, Tihanyrévből pedig 7.15 perctől 17.15 percig közlekedik, óránként.

(Forrás: Balatoni Hajózási Zrt.)

A Dunakanyarban Visegrád és Nagymaros között, a komp műszaki ok miatt mától február 29-ig nem közlekedik, csak a személyszállító kishajó jár!

A Tisza felső szakaszán Tiszadob és Tiszalúc között a pontonhíd csak tavasszal fog újra üzemelni, a komp pedig az alacsony vízállás miatt nem jár.

A középső szakaszon Nagyrév és Tiszabög között, valamint Vezseny és Martfű között műszaki ok miatt szünetel az átkelés.

A folyó alsó szakaszán Csongrád és Csépa között, a napok óta tartó ködös időjárás miatt bizonytalan a kompközlekedés. Érdemes a 451-es főúti Tisza híd felé kerülni.

A kamiontilalom 22.00 óráig van érvényben.

Egyéb forgalomkorlátozás:

A 3-as főúton Miskolc átkelési szakaszán a 181-es km-nél vízvezetéket javítanak. A Szikszó felé vezető oldalon a külső sávot lezárták. Ettől a helyszíntől nem messze a 184-es km-nél aknafedlapokat javítanak, a városközpont fel vezető oldalon a belső sávot lezárták.

A főutat Novajidránynál a 229-es és a 230-as km között lezárták, a forgalmat a településen keresztül terelik.

Az 5-ös főúton Szegeden a 168-as km-nél felújítják a villamospályát. Mindkét oldalon sávlezárás mellett dolgoznak.

A 24-es főúton Sirok térségében felújítják a burkolatot. A 42-es és a 48-as km között mindkét irányban útszűkületen kell áthajtani.

A 25-ös főúton Tarnaleleszen a 44-es és a 45-ös km között gázvezetéket javítanak, a fél útpályát lezárták.

Borsodnádasd átkelési szakaszán az 55-ös km-nél, Arló belterületén a 62-es km-nél csatornázás miatt útszűkület és sebességkorlátozás van érvényben.

A 27-es főúton a 15-ös km-nél, a szendrőládi Bódva-hidat javítják, félpályás lezárás mellett dolgoznak. 

A 61-es főúton Simontornyánál a 33-as km-nél vízvezetéket javítanak, a Cece felé haladók számítsanak útszűkületre.

Pincehely belterületén a 43-as km-nél lévő Kapos-hídon, annak műszaki állapota miatt, továbbra is csak egy sávon, váltakozva és jelzőlámpás irányítással lehet áthaladni. A hídon 16 tonna súlykorlátozás van érvényben, az ennél nehezebb tehergépjárműveknek az M7-es autópálya felé kell kerülniük.

A 64-es főúton Simontornya átkelési szakaszán, az 1-es km közelében vízvezetéket javítanak, a 61-es főút felé haladók útfelbontásra számítsanak.

A 71-es főúton Gyenesdiásnál a 100-as és a 101-es km között építési munka miatt félpályás lezárásra készüljenek. Alkalmanként a forgalmat jelzőőrök irányítják.

A 76-os főúton Alsónemesapáti térségében, az 50-es km-nél sávlezárásra kell számítani, mert a burkolatot javítják. Egy rövid szakaszon a forgalmat helyben kiépített terelőútra irányítják

A magyar-osztrák határszakaszon 7,5 tonna súlykorlátozást vezettek be a 84-es főúton a 128-as km-től a Sopron-országhatárig, illetve a Kópháza-országhatárra vezető 861-es főúton. Kerülni Hegyeshalom határállomás vagy Kőszeg határátlépő felé lehet.

A 471-es főúton Sámsonkert határában építési munka miatt a 6-os és a 7-es km között a fél útpályát lezárták, jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.