Út- és látási viszonyok a közutakon

Útállapot, időjárás-jelentések, előrejelzések. Az adatok naponta többször, meghatározott időközönként frissítésre kerülnek.

 

Útállapot és időjárás 2020.11.24-én 08.10-kor

Szinte mindenütt ködös, borult, felhős az idő, páralecsapódást csak Jász-Nagykun-Szolnok megye déli területeiről jeleztek.
A gyorsforgalmi utak a preventív védekezés nyomán sónedvesek, száraz szakaszokra csak az M1-es autópálya bicskei és komáromi szakaszán, az M7-es autópályán Balatonvilágosnál és Eszteregnyénél, az M3-as autópálya hajdúnánási és ófehértói szakaszán, valamint az M43-as autópályán Makónál lehet számítani. A fő-és mellékutak burkolata a Dél-Dunántúlon, az Alföld déli területein, valamint az északkeleti megyékben száraz, máshol nedves, sónedves.
Az ország nagy részén ködfoltok nehezítik az előrejutást. Esztergom, Balassagyarmat és Tárnok környékén, délebbre Szolnok, Kiskőrös, Szeged és Orosháza térségében akár 100 méter alá is csökkenhet a belátható út hossza, de a Duna-Tisza közén szinte mindenhol, valamint az Észak-Dunántúlon 100 és 300 méter közötti a látótávolság.
Általában szélcsend van, vagy gyenge a légmozgás.
A hőmérséklet -5 és +2 fok között változik.

* * *

Folttérképek ITT jelennek meg.

* * *

 

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2020.11.24. kedd éjfélig

Reggel, délelőtt főként a középső országrészben lesznek köddel borított tájak, helyenként sűrű is lehet a köd, kora délutánig viszont jó eséllyel javulnak a látási viszonyok.

2020.11.24. 06:20 Országos Meteorológiai Szolgálat