Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események

A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló események, közlekedési hírek.

 

Határinformációk:

A magyar-szerb határon a röszkei autópálya átkelőnél a Magyarország felé tartó tehergépjárművek két órás araszolásra készüljenek, Tompánál szintén két órás a várakozás befelé.

Hegyeshalomnál az M1-es autópálya átkelésnél jelenleg zavartalan a forgalom.

 

* * *

Kompközlekedés:
A napokban több komp is leállt a Tiszán jégzajlás miatt.
Nem közlekedik az átkelőhajó Balsa és Kenézlő, Tiszaadony és Aranyosapáti, valamint Nagyrév és Tiszabög között.
Műszaki okok miatt Tiszaroffnál, továbbá az alacsony vízállás miatt Tiszadob és Tiszalúc között sem jár a komp. Érdemes a közúti Tisza hidak felé tervezni az útvonalat.
Viszont Vezseny és Martfű között január 14-én reggeltől már ismét jár a komp. Csongrád és Csépa között is elindult a komp a jég levonulását követően, reggel 7 és 16 óra között közlekedik, fél órás indulásokkal.
A Dunán, Nagymaros és Visegrád között szünetel a kompátkelés és január 20-ig a révhajó sem közlekedik.

* * *

Csornán, a 85-ös és a 86-os főút városon átvezető szakaszán, valamint a Barbacsra vezető úton 20 tonnás súlykorlátozást vezettek be! A súlykorlátozás bevezetését az érintett útszakasz jelentős teherforgalma indokolta. A 20 tonnánál nehezebb tehergépjárművek az újonnan megépített M85-ös autóút vagy az M86-os autóút felé kerülhetnek!

* * *

Az e-matricás rendszerben a 2018-as évre megváltott országos és megyei éves úthasználati jogosultságok 2019. január 31-én éjfélig érvényesek.
(Forrás: Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.)

* * *
A navigációs alkalmazásom miért terel le folyton az autópályákról?

Sokan tapasztalják, hogy a WAZE közösségi navigáció egy ideje nem tervez útvonalat gyorsforgalmi szakaszra. Mindez azért van, mert a beállításokban most már rögzíteni kell, hogy milyen matricával rendelkezünk. Amint a beállításokat elvégeztük, a használható szakaszokra újra tervezni fog útvonalat az applikáció.
További információk, segítség: https://www.facebook.com/waze.hu/

* * *

Indulás előtt: Útinform szolgálatunk diszpécserei 0-24 órában fogadják hívásukat a +36-1-336-2400-s telefonszámon, ezen kívül a www.utinform.hu-n is számos hasznos információt találhatnak. Ha Budapesten belül indulnak útnak, a BKK Infó segítségét kérhetik, elérhetőségeiket megtalálják a www.bkkinfo.hu oldalon, illetve a BKK Infó mobil applikációt is igénybe vehetik. Tervezzék még optimális útvonalukat még mielőtt útra kelnek, induljanak el időben!

Ha már úton vannak: ha tehetik, használjanak autós navigációs applikációkat. A WAZE és a Google Maps iOS és Android készülékekre is elérhető. Mindkét alkalmazás hasznos segítséget nyújthat.

* * *