Válogatás az Útinform ma érvényben lévő híreiből

Honlapunkon ezek a hírek a térképen is megtekinthetők.

Útinform hírek

2017.04.29.

A Bükkben autóverseny miatt lezárják az Ózd – Borsodbóta összekötő utat és a Királd – Borsodbóta kört, valamint az Ózd – Sáta összekötő utat, ma fél 8-tól várhatóan este 6-ig.

 

A kézi kocsit toló, gyalogos csoport ma a Fertőszentmiklós – Fertőszéplak – Fertőhomok – Hidegség – Fertőboz – Balf – Sopron útvonalon okozhat kisebb fennakadást 8 és 17 óra között. A felvezető és záró kocsival biztosított mezőnyt nem szabad megelőzni.

 

Az Izsák –Kisizsák –Balogh-hegy – Kolon-tó –Soltszentimre – Csengőd – Szücsi-erdő – Erdőtelek – Kiskőrös valamint a Kiskőrös – Csábor – Kaskantyú – Izsák – Fülöpszállás –

Csengőd – Akasztó – Kiskőrös útvonalon gyalogos és kerékpáros túra lesz ma reggel 7-től várhatóan éjfélig. A forgalmat rendezők és ahol kell rendőrök irányítják.

 

A hétvégén két nagy létszámú kerékpáros csoport kerüli meg a Balatont. Az egyik a Balatonfüred – 71-es főút – Hévíz útvonalat kerekezi végig, rajt 10.30-kor. A másik – több mint 1200 fős társaság Zamárdiból reggel 6 órakor indul és az óra mutató járásával ellenkező irányba haladva kerüli meg a tavat a 7-es, a 71-es és 7-es főút útvonalon. A mezőnyöket rendőrök kísérik, mögöttük lelassul a forgalom.

 

Salgótarjánban autóverseny miatt lezárják a 211-es főút egy 500 méteres szakaszát a Rákóczi utat a a Nógrádi Történeti Múzeum és a Kossuth Lajos utca között ma reggel 6-tól holnap este 6-ig. Terelőút a 21-es főút.

 

A kamionstop ma este 10 órakor kezdődik, de az ünnep miatt nem vasárnap, hanem május 1-jén, hétfőn este 10 óráig tart.

 

Az M0-s autóút déli szakaszán az M7-es autópálya csomópontjánál javítják a burkolatot. Az M5-ös autópálya felé a 2-3 km között a külső és a lassító sávot lezárták.

Az M0-s autóút és a 11-es főút csomópontjában átépítik a felüljáró alatti körforgalmat. Budapest felől a körforgalomba már az új, ideiglenes szakaszon kell behajtani.

A bevásárlóközpont felőli oldalon a két körforgalom között is megkezdődtek a munkák, egy-egy sávot lezártak. Nappal rendszeresek a kisebb nagyobb torlódások.

 

Az M1-es autópályán,

- Hegyeshalom felé a 16-17 km között az M0-s autóúti csomópontban a sávelhúzásos terelésben csak 60-al szabad menni.

- a pálya bicskei szakaszán, Herceghalom és Tatabánya között - mindkét oldalon - több szakaszon megsűllyedt az útburkolat ezért legalább 100-ra kell csökkenteni a sebességet. (Budapest felé az 52-49 és a 28-26, Hegyeshalom felé pedig a 29-32, a 39-40, 44-46 km között.)

- Hegyeshalom felé az M19-es elválás előtt a 103-as km-ben a csatornát javítják, a leálló sávot lezárták és egy rövid szakaszon 100 km/h-s sebességkorlátozást vezettek be.

- Hegyeshalom felé a 158-as km-nél lévő Lajta pihenőben tengelysúly mérőállomást építenek. A pihenőt valamint a lassító és a gyorsító sávot lezárták. a főpályán kialakított két szűk sávon legfeljebb 60-al szabad menni. A két legközelebbi pihenőhely a 150-es km-nél lévő Hanság pihenő, vagy a 162-es km-nél lévő Moson pihenőhely. A közelben a főváros felé vezető oldal 159-es km-ében a leálló sávot zárták le.

 

Az M3-as autópályán,

- 13-as és 15-ös km közé eső szakaszán javítják a hidat. A Vásárosnamény felé tartókat sávelhúzással a külső és a leálló sávra terelik, míg a Budapest felé haladókat a leálló sávra és az szembejövők belső sávjára irányítják. Fontos tudnivaló, hogy a főváros felé igyekvők az M0-s autóútra csak a külső sávból tudnak áthajtani, akik tehát az M0-sra igyekeznek semmiképpen se hajtsanak át a szembejövők oldalára.

- oszlári Tisza-hídnál a 167 - 169 km között aszfaltoznak, mindkét oldalon csak a belső sáv járható, legfeljebb 80-al.

 

Az M5-ös autópályán, a kecskeméti elkerülő szakaszon a 445-ös főút csatlakozó csomóponti hídját építik. A 79-es és a 81-es km között mindkét oldalon lezárták a belső sávot. A járműveket a külső és a leálló sávra terelik.

(Forrás: A-WAY-ITE Zrt.)

 

Az M7-es autópályán, a főváros felé, Polgárdi közelében a 83-as km-nél mérőberendezést telepítenek a burkolatba, várhatóan ma este 7-ig csak a belső sáv használható.

 

Az M30-as autópályán,  Miskolcnál a felüljárón a dilatációs szerkezet meghibásodása miatt, a 29-es km-nél az M3-as autópálya felé a külső sávot lezárták.

 

Az M31-es autópálya legelején Nagytarcsánál,

- az M0-s autóút felé vezető oldalon az 1-es és 2-es km között félúton lezárták a külső sávot, ott a dilatációt kell kijavítani.

- Gödöllő felé az 1-2 km között korábban leszakadt a részű, a leálló sávot tartják zárva.

 

Az M70-es autóúton Tornyiszentmiklósnál a 18 – 20 km között tengelysúly mérő berendezést építenek, a mindkét oldalon csak a belső sávon lehet közlekedni.

 

Tatabányán, az 1-es főúton az 57-es km-nél egy 300 méteres szakaszon aszfaltoznak, jelzőőrök segítik a közlekedést.

 

A 3-as főúton, Miskolcon a Gömöri felüljárón (185-ös km) hídjavítás miatt a négyből csak két sávon lehet közlekedni.

 

Az 5-ös főúton Szegedtől délre a 175-ös km-nél mérőberendezést építenek a burkolatba. A munka május végig tart és félpályás lezárással jár.

 

A 6-os főúton,

- Dunakömlőd és Paks között a 107-es km-nél korábban megcsúszott az út menti löszfal. A fél útpályát lezárták, a forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

- Barcs közelében a 256-os km-nél mérőberendezéseket építenek a burkolatba. A fél útpályát lezárják, a forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

 

A 10-es főúton

- Tát és Nyergesújfalu között felújítják az útburkolatot. A május elejéig tartó munka során a 47-49 km közé eső szakaszon az egyik sávot lezárják, és irányonként váltakozva engedik el a járműveket.

- Süttő és Neszmély között a 66-os km-nél lévő vasúti átjárót felújítják, jelzőőrök irányítják a forgalmat.

 

A 12-es főúton Kismaros határában, a 8-as km-nél tengelysúly mérőberendezést építenek. Csak a fél útpálya járható, jelzőlámpa irányít.

 

A 38-as főúton a 10-15 km között kerékpár utat építenek, a félpályás lezárásban jelzőlámpa irányítja a forgalmat.

 

A 39-es főúton, Gibártnál az 5-ös km-ben korábban megcsúszott a rézsű. A jelzőlámpák a szabd sávon váltakozva engedik át a forgalmat.

 

A 43-as főúton,

- Makó közelében (39-es km) javítják a Sámson-Apátfalvai szárazér hídját. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa irányít.

- Magyarcsanádon a 45-ös km-nél tengelysúlymérő állomást telepítenek, a fél útpályát lezárták.

 

A 47-es főúton, Derecske és Berettyóújfalu között a 27-es km-nél mérőberendezést építenek a burkolatba. A munkát félpályás lezárás mellett végzik.

A 47-es főúton Algyő előtt a 206-os km-nél mérőberendezést építenek a burkolatba,  Szeged felé egy sávot lezártak.

 

A 48-as főúton Debrecenben, a Faraktár utcán javítják a vasút feletti hidat, a négy sávból csak kettő járható.

 

Bócsánál, az 54-es főút 35-ös és 38-as km-ei között aszfaltoznak. Három szakaszon zárták le a fél útpályát, nappal jelzőőrök irányítanak.

 

Az 55-os főúton Pörbölynél a 112-es km-nél tengelysúly mérőállomást telepítenek. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa irányít.

 

Az 56-os főúton Mohács közelében az 53-as km-nél tengelysúly mérőállomást telepítenek. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa irányít.

 

Az 58-as főúton Harkány előtt a siklósi elágazás közelében a 22-es km-nél tengelysúly mérőállomást telepítenek, váltakozó irányú a forgalom.

 

A 68-as főúton

- Csokonyavisonta déli határában a 12-es km-nél tengelysúly mérőállomást telepítenek. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa irányít.

- Segesden az 50-52 km között csatornát építenek, a fél útpályát szakaszosan lezárják.

 

A 381-es főúton, Kékcsénél a 40-es és 47-es km között csatornáznak, ezért kitiltották a 12 tonnánál nehezebb tehergépjárműveket. A teherforgalmat a Tiszakanyár – Dombrád – Gégény – Demecser - 4-es főút – Ajak - Kisvárda útvonalra terelik.

 

A 471-es főúton Aradványpuszta, Nyíradony és Nyírmihálydi térségében (15-32 km között) megerősítik az útburkolatot, emiatt több szakaszon lezárták a fél útpályát.

 

A Balmazújváros – Hajdúnánás összekötő utat (3323-as jelű út) Balmazújváros közelében a 10-es km és a 35-ös főút között felújítják, a szakaszt teljes szélességében lezárták, terelőút a 35-ös főút és a Balmazújváros – Hajdúböszörmény összekötőút.

 

Gyula határában a Sarkadra vezető úton, a Fehér-Körös hídon lecserélik a betonkorlátokat. Jelzőlámpa irányítja a forgalmat. (4219-es jelű Furta-Gyula összekötő út)

 

Nagycenken a Hidegségre vezető utat a vasúti átjáró felújítása miatt lezárták, a forgalmat kijelölt terelőútra irányítják. (8525-ös jelű Nagycenk-Hidegség összekötő út)

 

A balatoni komp Szántódról 6.40 perctől 18.40 percig jár, Tihanyból pedig 7 órától 19 óráig, 40 percenként szállítja a járműveket.

 

A Dunán a kompok napkeltétől napnyugtáig járnak.

 

A Tiszán a kompok közlekednek, a felső szakaszon Tiszadobnál, az alsó szakaszon Csongrádnál a pontonhíd üzemel!