Válogatás az Útinform ma érvényben lévő híreiből

Honlapunkon ezek a hírek a térképen is megtekinthetők.

Útinform hírek

2018.06.23.

Az M3-as autópályán,

- Mogyoródnál, a Ring pihenőhely közelében építési munkálatok miatt mindkét oldalon a belső sávot lezárták, a forgalmat pedig sávelhúzással a külső- és a leálló sávon engedik.
- Gödöllő térségében zajvédő falat építenek. Budapest felé a 26-os és a 32-es km között a külső- és a leálló sávot lezárták. A forgalmat Budapest felé a belső sávra, illetve az ellenkező oldal belső sávjába terelték. A Miskolc felé haladókat pedig a külső- és a leálló sávra irányították át.
- Budapest felé a 175-ös Polgár csomópontnál a hidat javítanak. A külső sávot elkerítették. 

Az M5-ös autópályán,
- Örkény és Lajosmizse között felújítják a burkolatot. Jelenleg a 49-es és az 57-es km között dolgoznak, a forgalmat sávelhúzással terelik, de mindkét irányban 2-2 sáv járható.
Bővebben: Budapest felé a külső és a leálló sávot lezárták, a főváros felé haladókat a belső sávba, illetve az ellenkező oldal belső sávjába terelik. A Szeged felé autózókat pedig továbbra is a külső- és a leálló sávra irányítják. Jelentős sebességkorlátozás mellett, de mindkét irányban két sávon lehet közlekedni.
(Forrás: A-WAY ITE Autópálya Zrt.)

Az M7-es autópályán, a 90-es km-nél a Balatonvilágosi kijáratnál a 710-es főút bekötési csomópontját építik. Mindkét oldalon a leálló sávot lezárták.

Az M30-as autópályán,
- Hejőkeresztúr térségében a 10-es és a 12-es km között burkolathiba miatt mindkét oldalon csak egy sáv járható. 
- a Miskolcot elkerülő szakaszon a 28-as és a 30-as km között javítják a burkolatot. A Miskolc/Felsőzsolca végcsomópont felé csak egy sáv használható.

Az M31-es autópályán, az M3-as autópálya felé a 6-os km-nél egy híd dilatációs szerkezetét javítják, ezért a járműveket a belső sávba terelik. 

Az M0-s autóúton, az Anna hegyi pihenőhely közelében az 5-ös km-nél megcsúszott az út menti rézsű. Az 1-es főút felé vezető pályaoldalon a leálló sávot lezárták.

Az M2-es autóúton, Dunakeszi térségében a 17-es és a 22-es km között, valamint Gödnél a 29-es és a 27-es km között lezárták a főváros felé vezető oldalt, a bővítési munkák miatt. A forgalmat mindkét munkaszakaszon a Vác felé vezető oldalra terelték át, ahol irányonként egy-egy sáv járható.

Korszerűsítik az M15-ös autóutat. Az 1-es és a 6-os km között, két rövid szakaszon is, mindkét oldalon sávelhúzással halad a forgalom, 60-as sebességkorlátozás mellett. 

Szélesítik az M70-es autóutat. A 4-es, valamint a 13-as km-nél is egy sávra szűkítették le az útpályát. Mindkét helyszínen jelzőlámpa szabályozza a forgalmat, gyakori a torlódás. Nagyobb torlódás esetén személyautóval Letenye és Tornyiszentmiklós között az autóúttal párhuzamos alsóbbrendű úton lehet kerülőt tenni. 

Az 1-es főúton,
- a Bicske és Herceghalom közötti szakaszon visszaállították a korábbi forgalmi rendet, így a 26-os és a 29-es km között ismét érvényben van a 7,5 tonnás össztömeg korlátozás.
- Tatabányánál az 57-es és az 59-es km között útépítés miatt a fél útpályát lezárták. 
- Mosonmagyaróvár átkelési szakaszán a Régi vámház térnél javítják a burkolatot. A 163-as és a 164-es km között sávlezárás mellett dolgoznak.

A 3-as főúton,
- Aszód közelében a 45-ös km-nél útépítők dolgoznak, a fél útpályát lezárták. 
- Miskolcon a József Attila úton, a vasúti kereszteződés és a Sajó-híd közötti szakaszon aszfaltoznak. Sávzárásra, sebességkorlátozásra kell számítani. 

A 4-es főúton,
- Albertirsa és Cegléd között az M4-es autópálya építéséhez kapcsolódó munkák miatt mindkét irányban sebességkorlátozások (40-60 km/h) vannak érvényben. Több szakaszon sávelhúzással terelik a forgalmat.
- Szolnokon felújítják a Szent István Tisza-hidat. A 99-es km-nél folyamatosan félpályás lezárás mellett dolgoznak, nappal jelzőőrök, éjszaka pedig jelzőlámpa irányítja a forgalmat. Napközben torlódásra készüljenek, ezért érdemes alternatív útvonalakat választani, akár az M3-as, M35-ös autópálya, 42-es főút felé, vagy az M5-ös autópálya, 44-es, 47-es, 42-es főút irányába.

Az 5-ös főúton,
- Szegeden, a Szabadkai úton a 172-es km-nél a buszmegállók burkolatát újítják fel, útszűkület mellett. 
- Szegeden a 170-es km-nél a Kálvária sugárút és a Gogol utca közötti szakaszon, valamint a Mars térnél a Kossuth Lajos sugárút és a Hajnóczy utca között a felújítási munkák miatt sávlezárásokra készüljenek.

A 6-os főúton,
- Dunakömlőd és Paks között, a 107-es km-nél, ahol korábban megcsúszott az út menti löszfal, a fél útpályát zárva tartják.
- Bonyhád közelében, a 160-as km-nél közművezetéket cserélnek. A főváros felé útszűkületre és sebességkorlátozásra készüljenek! 
- Mecseknádasd és Pécsvárad között, a „Varasdi völgyhídon”, valamint az Apátvarasdi elágazás közelében a „Bolondúti völgyhídon” a 174-es km-nél is javítási munkák miatt a fél útpályát lezárták. Jelzőlámpa irányítja a járműveket. 
- Zengővárkony határában a 177-es km közelében korábban leszakadt a rézsű, sávelhúzásos terelést építettek ki. 
- a 211-es és a 213-as km között a Bodai elágazástól a Szabadszentkirályi elágazásig aszfaltoznak, a fél útpályát lezárták, hosszabb a menetidő. 

A 7-es főúton,
- Érden, a Balatoni úton az Érd felső vasúti vonalon átépítik a vasúti hidat. A 17-es km-nél a főutat lezárták, a forgalmat a helyben megépített terelőúton vezetik.  
- Zamárdiban a 114-es km-nél felújítják a gyalogjárdát. A vasútállomás és a benzinkút között Siófok felé a külső sávot egy rövid szakaszon lezárták. 

A 8-as főúton,
- Herend és Városlőd, a 69-es és 74-es km között útépítés miatt szakaszosan lezárták a fél útpályát. 
- Körmenden, a 161-es és a 163-as km között felújítják az aszfaltburkolatot. A kétszer két sávos szakaszon a fél útpályát lezárták. Mellette irányonként egy-egy sáv járható. 
- Körmenden felújítják a Felsőberki-patak hídját. A 165-ös km-nél sávzárásra kell számítani.

A 10-es főúton,
- Dorogon, a Bécsi úton, a 36-os és a 37-es km között javítják a burkolatot. A fél útpályát lezárták. 
- Neszmélynél a 67-es és a 70-es km között útépítők dolgoznak, félpályás lezárásra kell számítani. 

A 13-as főúton felújítják a komáromi határhíd szlovák oldalán a felnyitható hidat, ezért azt július végéig lezárták. Magyarország felől az Erzsébet hídra csak a 3,5 tonnánál könnyebb és a 3,5 méternél alacsonyabb gépjárművek valamint a behajtási engedéllyel rendelkező buszok hajthatnak fel. A korlátozás alá eső járművek Vámosszabadinál, vagy Esztergomnál tudnak átlépni Szlovákiába. (A tehergépjárművek az Esztergomi teherkompon, a buszok pedig a Mária Valéria hídon kelhetnek át. A gyalogos és a kerékpáros közlekedésre nem vonatkozik a korlátozás.)

A 21-es főút szélesítése miatt Nógrád megyében Tar, Mátraverebély, Bátonyterenye térségében a 35-ös és a 48-as km között sávszűkítések és sebességkorlátozások miatt kell csökkenteni a sebességet.

A 22-es főút kishartyáni szakaszán, a felújítás miatt az 59-es km-nél a fél útpályát lezárták. 

A 27-es főúton, Edelény és Szendrőlád között a 15-ös km-nél hidat javítanak. Félpályás útlezárás mellett dolgoznak. 

A 32-es főúton Jászberényben, a Kossuth Lajos úti kereszteződés és a Zagyva híd közötti szakaszon felújítják az útburkolatot. A 7,5 tonnánál nehezebb gépjárműveket táblákkal jelzett terelőútra irányították. Szakaszos útszűkületre, majd félpályás korlátozásra lehet számítani a munkafolyamatos függvényében. 

A 33-as főúton, Debrecenben a Balmazújvárosi úton a bevásárlóközpont és az M35-ös autópálya közötti szakaszon felújítják a burkolatot. Útszűkületre, valamint félpályás lezárásokra kell számítani.

A 34-es főúton, Kunmadaras közelében, a 17-es és a 19-es km között felmarják a burkolatot, és aszfaltoznak. Félpályás lezárás mellett dolgoznak.

A 38-as főúton, Tarcal térségében felmarják és újraaszfaltozzák a burkolatot. A félpályás lezárásnál napközben jelzőőrök irányítják a forgalmat az 1-es és a 3-as km között. 

A 39-es főúton Gibártnál, az 5-ös km-nél korábban megcsúszott a rézsű. A jelzőlámpa egyszerre csak az egyik irányba engedi át a forgalmat.

Szegeden a 43-as főút elején, a Berlini körúton felújítják a buszmegállót. A Klapka tér felé egy 200 méteres útszakaszon a szélső sávot lezárták, a forgalmat sávelhúzással terelik.

A 46-os főúton, Törökszentmiklósnál a 2-es és a 4-es km-nél, illetve Mezőtúrnál a 25-ös és 27-es km között útépítés miatt zárták le a fél útpályát. A munkaterületeknél nappal jelzőőr, éjjel jelzőlámpa irányít.

A 47-es főúton,
- Debrecenben a Mikepércsi út elején felújítják a burkolatot. Mindkét oldalon sávzárásra kell számítani. 
- a 7-es km-nél Debrecen és Mikepércs között a 481-es főút elágazásánál karbantartási munkálatok miatt időszakosan lezárják a fél útpályát.
- Berettyóújfalunál a 35-ös és a 38-as km között felújítási munkálatok miatt lezárták a fél útpályát. Az áthaladási elsőbbséget táblák jelzik.

Ököritófülpösön, a 49-es főúton aszfaltoznak. A 33-as és 36-os km között félpályán halad a forgalom. 

Az 52-es főúton, a kecskeméti Csalánosi erdők mellett a csárda előtt négyágú, kanyarodósávos csomópontot építenek. A 6-os és a 7-es km között egy 300 m-es szakaszon félpályás korlátozás van érvényben, jelzőlámpa irányít. 

Az 56-os főúton, Szekszárdon a Pollack Mihály utca egy szakaszán, a 2-es és a 4-es km között felújítják az utat, a fél útpályát lezárták. 

Az 57-es főúton, Pécsett a Nyugati Ipari úton (Tortyogói úton) a 42-es és a 44-es km között aszfaltoznak. A fél útpályát lezárták. 

Pécsett, az 58-as főút városi szakaszán felújítják a Siklósi úti vasúti felüljárót. A kétszer két sávos útszakaszon a fél útpályát lezárták, így irányonként csak egy-egy sávon lehet haladni.  Jelentős torlódás alakul ki a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban. 

A 61-es főúton,
- Alap és Cece között felújítják a burkolatot. A 19-es és 23-as km között félpályás lezárásra kell számítani. 
- Kaposmérő és a pálmajori elágazás között több szakaszon is felújítják a burkolatot, félpályás lezárásra készüljenek! 

A 62-es főúton, Szabadegyházánál az elkerülő utat építik. A 18-as és a 22-es km között helyenként félpályás lezárásra, valamint útszűkületre kell számítani. 

A 65-ös főúton,
- Tamási és Iregszemcse között felújítják a burkolatot. A fél útpályát lezárták, az 50-es és az 52-ös km között korlátozásra készüljenek.
- Ságvárnál, a 76-os és a 79-es km között útépítés miatt csak a fél útpálya járható, jelzőőrös irányításra kell számítani. 

A 68-as főúton, Szenyér északi határában a padkát javítják, a 66-os és a 67-es km között munkaidőben jelzőőrök irányítanak, félpályás lezárás mellett. Éjszakára két forgalmi sáv járható 40 km/h-s sebességkorlátozás mellett. 

A Balaton északi partján, a 71-es főút Vonyarcvashegyen és Gyenesdiáson átvezető szakaszán a 99-es és a 101-es km között vízvezetéket kötnek be. Keszthely felé útszűkület van érvényben. 

A 75-ös főúton, Alsópáhok közelében az 5-ös és a 7-es km között felújítási munkák miatt félpályás lezárásra kell számítani. 

A 81-es főúton,

- Mórnál javítják a vasúti átjárót. A 25-ös km-nél reggel 8 és délután 2 óra között a fél útpályát lezárják.

- Mór és Bakonysárkány között javítják a burkolatot. A 27-es és a 36-os km közé eső szakaszon félpályás lezárásra és jelzőőrös irányításra készüljenek.

A 82-es főúton, Nyúl és a győrújbaráti elágazás közötti szakaszon felújítják a burkolatot, emiatt helyenként egy sávra szűkítették az útpályát. 

A 83-as főúton, Gyirmóton az M1-es autópálya közelében csomópontot építenek, a 70-es km közelében irányonként csak egy-egy sáv járható.

A 86-os főút Zalalövő elkerülő szakaszán, egy rövid szakaszon megcsúszott az út menti rézsű. A 30-as km-nél útszűkületen kell áthajtani. 

A 311-es főúton, Cegléd közelében a 31-es km-nél csomópontot építenek, útszűkületen kell áthajtani.

Békéscsabán, a 446-os főúton (Gyulai úton) a Gőzmalom téren közműépítési munkák miatt sávlezárásra készüljenek. 

Hajdúsámsonnál az elkerülő utat építik. A 471-es főúton a 7-es és a 15-ös km-nél, valamint a Hajdúhadházra vezető úton a 12-es km-nél a fél útpályát lezárták.

A Debrecent délről elkerülő 481-es főúton garanciális munkálatokat végeznek, helyenként a fél útpályát napközben lezárják. 

Fehérgyarmaton, a 491-es főút 9-es és a 11-es km között aszfaltozás miatt egy sávra szűkítették az útpályát. Váltakozó irányú a forgalom. 

Taksony belterületén, az 510-es főúton, a 21-es és a 22-es km között egy 500 méteres szakaszon csatornázási munkák miatt forgalomkorlátozás követel figyelmet, esetenként a fél útpályát lezárják. 

A 681-es főút 18-as és 20-as km-e között, Berzence után a határ felé felújítják a burkolatot. Nappal jelzőőrök, éjjel jelzőlámpa szabályozza a váltakozó forgalmat.

A 832-es főúton, Pápa és Nagygyimót között útfelújítás miatt lezárták a fél útpályát a 3-as és 7-es km között.

Pápánál, a 834-es főút első 4 km-es szakaszán félpályás korlátozás van érvényben az útfelújítás miatt. Jelzőlámpa szabályozza a forgalmat. 

A Bicske és Zsámbék közötti úton burkolat felújítás miatt sávzárások és 40 km/h-s sebességkorlátozás lassítja a közlekedést. 

Gödöllőn, az Állomás úton, a Fürdő utca és a Dalmady Győző utca közötti szakaszt útépítés miatt egyirányúsították. A forgalmat az Isaszegi útra terelték át.

Felújítják Kiskörénél a Tisza-hidat, azért azt lezárták. A novemberig tartó munka során a vonatokat buszokkal pótolják, a közúti forgalmat pedig terelőútra irányítják. Kisköréről a folyó túlpartján lévő Pusztataskonyba így jelentős kerülővel a Tiszanána, Újlőrincfalva, Poroszló, 33-as főút Tiszafüredi Tisza-folyó híd, Tiszafüred, Tiszaszőlős, Abádszalók érintésével lehet eljutni. A buszjáratok a Heves – Tiszafüred - Fegyvernek útvonalon közlekednek. (A közelben lévő Tiszaroff és Tiszasüly közötti komp szeptemberig reggel 6 órától este 7 óráig üzemel.)

Erdőhorvátiban hidat javítanak, a 24-es km-nél teljes útzár mellett dolgoznak. A forgalmat jelentős kerülővel Tolcsva felé, a 37-es és 39-es főúton, majd a Korlát - Regéc útvonalon elterelik.

Kisvárdánál lezárták a Fényeslitkére vezető utat a Hármas úti csomópontnál. A 4-es főúton át vezető terelő utat sárga táblák jelzik.

Tiszakürtön, az M44-es építési munkálatai miatt lezárták a Táncsics Mihály utca egy szakaszát. A forgalmat egy ideiglenesen kialakított terelőútra irányítják.

A Pest megyei Törtel belterületén felújítják a burkolatot. A Dózsa György úton, a Ceglédi út és a Szent István út közötti útszakaszon sávzárásra kell számítani.

Cserkeszőlő határában a Cibakházára vezető összekötő utat a 44-es főút és a Tiszakürti elágazás között lezárták, az M44-es építési munkálatai miatt. A forgalmat egy közeli, ideiglenes terelőútra irányítják, ahol váltakozva engedik a járműveket.

Debrecenben, a Vágóhíd utcában nagyfelületű burkolatjavítást végeznek. Időszakos korlátozásokra, esetenként torlódásra számíthatnak az arra közlekedők.

Javítják az útburkolatot Ráckeve és Kiskunlacháza között. Az aktuális munkaterületnél félpályás korlátozás van érvényben. 

A Tolna megyei Kistormáson, a településen átvezető közúton felújítják az burkolatot. Félpályás, jelzőőrös forgalomkorlátozás van érvényben.

Vas megyében a korábbi heves esőzéseket követően a Szőce - Őrimagyarósd közötti út egy szakaszát lezárták. Ott az áteresz sérülése miatt nem lehet közlekedni.

Diósdon, a Törökbálint felé vezető út Szabadság utcai szakaszát lezárták, mert beszakadt a burkolat. A forgalmat a 7-es főút – Dózsa György utca - Kamaraerdei út – Vasút utca útvonalon terelik el.


Nyúl belterületén, a Szabadság utca - Táncsics Mihály utca útvonalon felújítják a burkolatot. Az út egy részét lezárták, a forgalmat helyben terelik el. 

Felújítási munkákat végeznek a Csepel és Szigetszentmiklós közötti úton. Az M0-s autóút és a Csepeli út találkozásánál a Közútkezelő telephelye előtt körforgalmú csomópontot alakítanak ki, amely időnként jelentős forgalomkorlátozással jár.

Csesznek település határában újraaszfaltozzák a bekötőutat, ezért az lezárták. A forgalmat a 82-es főúton, Bakonyszentkirály felé terelik. 

A balatoni komp a kora nyári menetrend szerint közlekedik. Szántódról 6 óra 40 perctől 21 óra 20 percig, Tihanyból pedig 7 órától 21 óra 40 percig, 40 percenként szállítja a járműveket. (A menetrendben június 29-én lesz változás.)

A kamionstop este 10 órától vasárnap este 10 óráig lesz érvényben.

Összeállította: Horváth Zsolt