Válogatás az Útinform ma érvényben lévő híreiből

Honlapunkon ezek a hírek a térképen is megtekinthetők.

Útinform hírek

2017.09.21

 

Az M0-s autóúton, a déli szakaszon, az M5-ös autópálya felé a 3-as km-nél a két külső sávot lezárták, mert korábban megrongálódott a burkolat. Mellette két sáv használható.

 

Az M0-s autóút és az M5-ös autópálya gyáli csomópontjának két ágát, valamint a hozzájuk csatlakozó gyűjtő-elosztó szakaszt lezárták, mert kicserélik a betonburkolatot. Az M5-ös autópályáról sem Budapest felől, sem Szeged felől nem lehet felhajtani az M0-s autóútra az M3-as autópálya felé.

Terelőút az M51-es - M0-s autóút útvonal.  A terelő utat sárga táblák jelzik. Az M0-s autóúton az 5-ös főúti csomópontban lehet visszafordulni az M3-as autópálya felé. Kecskemét felől a repülőtérre igyekvők jobban járnak, ha már az ócsai csomópontban áthajtanak Üllőre, onnan a 4-es autóúton juthatnak el a reptérre.

 

Az M1-es autópályán,

- a Győrt elkerülő szakaszon a 123-as km-nél lévő 83-as főúti csomópontban mind a négy csomóponti ágat - várhatóan október 1-ig – lezárták, mert szélesítik a főutat.

A Budapest felől érkező teherforgalmat a 115-ös km-nél lévő 81-es főúti csomópontnál terelik le. Személyautókkal pedig a 81-es főúti, vagy a 119-es km-nél lévő 82-es főúti csomópontban lehet lekanyarodni Győr felé, ott a stadion melletti Szauter Ferenc utcán érhető el a Pápára vezető 83-as főút.

Hegyeshalom felől Pápa irányába, - Győrön át - a 85-ös főút - 1-es főút - 821-es főút útvonalon kell közlekedni a 83-as főútig.

A közelben a 83-as főúton a bevásárlóközponti csomópontot is átépítik, a 70-es km-nél a fél útpályát lezárták.

- a 158-as km-nél lévő Lajta pihenőben tengelysúly mérőállomást építenek. Hegyeshalom felé a pihenőt, valamint a lassító- és a gyorsító sávot még zárva tartják. A két legközelebbi pihenőhely a 150-es km-nél lévő Hanság pihenő, vagy a 162-es km-nél lévő Moson pihenőhely.

 

Az M3-as autópályán,

- Budapest felé, Gödöllőnél a 27-26 km között javítják a burkolatot. 10.00-tól belső sávzárásra kell számítani.

- Nyíregyháza felé a 174-es km-nél a külső sávot lezárták, a burkolatot javítják.

 

Az M5-ös autópályán,

- Röszke felé az újhartyáni csomópontot átépítik, a 43-as km-nél a kihajtó-, és a felhajtóágat lezárták. A terelő utat sárga táblákkal jelzik. A pályáról Budapest felől az ócsai csomópontban (30-as jelű) tudnak lehajtani.

- Budapest felé a 43-as és 35-ös km között, Röszke felé pedig a 47-es km-nél javítják a burkolatot, a munkaterületek mellett a belső sávba terelik a forgalmat.

- Budapest felé a 60-as km-től a belső elválasztó sövényt vágják, a belső sávban haladnak a munkagépek.

- a kecskeméti elkerülő szakaszon a 445-ös főút csatlakozásánál hidat építenek. A 79-es és a 81-es km között mindkét oldalon lezárták a belső sávot. A járműveket a külső és a leálló sávra terelik.

- Kiskunfélegyháza térségében a 110-es km-nél javítják a hidat, mindkét oldalon a belső sávot zárták le.

(Forrás: A-WAY-ITE Zrt.)

 

Az M8-as autópályán, Dunaújvárosnál, a Pentele hídon a 80-as km-nél korábban meghibásodott a dilatációs szerkezet. Az 51-es főút felé lezárták a külső sávot.

 

Az M2-es autóutat szélesítik.

- A 21-es és a 37-es km között mindkét oldalon leszűkítették a sávokat, ezért a Göd és Vác közötti útszakaszon 60-as sebességkorlátozás van érvényben és előzni is tilos.

- Göd térségében, a 27-es és a 29-es km között már sávlezárás mellett dolgoznak. Mindkét oldalon a külső sávba terelik a járműveket.

 

A 3-as főúton,

- Kistarcsa határában csomópontot építenek. A 17-es és 18-as km között a fél útpályát lezárták, jelzőlámpa irányít, rendszeres a torlódás.

- Füzesabony északi határában a 3-as főút 125-ös km-énél péntekig kátyúznak. Jelzőőrök segítik az autósokat.

- Tornyosnémetinél a 245-ös km-nél építési munkák miatt a fél útpályát lezárták, jelzőlámpa irányítja a forgalmat.

 

A 4-es főúton,

- Albertirsa és Ceglédbercel között a Debrecen felé vezető két sávot - építési munka - miatt lezárták. Az 56-os és a 60-as km között főváros felé vezető oldalon kétirányú a forgalom. A szakaszon 60-as sebességkorlátozás van érvényben.

- a 316-os km-nél, Kisvárda elkerülő szakaszán csomópontépítés miatt egy sávra szűkítették le az útpályát. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

 

A 6-os főúton, Dunakömlőd és Paks között a 107-es km-nél, ahol korábban megcsúszott az út menti löszfal, a fél útpályát zárva tartják. (decemberig)

 

A 8-as főúton,

- a 24-es km-nél Inota közelében csomópontot építenek. A sávelhúzásos terelésnél az irányonkénti két sáv helyett, csak egy-egy sáv járható. (09.30-ig)

- Várpalota és Öskü között a 29-es és 33-as km közé eső szakaszon útépítés miatt a négy sávból helyenként kettőt lezártak, így irányonként csak egy-egy sáv járható. (2018.01-ig)

 

A 14-es főúton, Vámosszabadi közelében a 6-os km után körforgalmú csomópontot építenek. Az épülő 813-as út csatlakozásnál félpályás lezárásra kell számítani.

 

A 21-es főúton,

- Hatvan és Lőrinci között, a 2-es és 8-as km közé eső szakaszon a szélesítési munkák miatt a forgalmat sávelhúzással terelik.

- Mátraszőlősnél körforgalmú csomópontot építenek. A 32-es km-nél a forgalmat egy ideiglenesen kialakított terelőútra irányították.

 

A 25-ös főúton, Eger déli határában átépítik a 11-es km-nél lévő csomópontot. Mindkét irányban lezárták a külső sávot, ezért nem lehet Egerszalók, illetve Andornaktálya irányába elkanyarodni. A megváltozott forgalmi rendre és a javasolt terelő útra táblák hívják fel a figyelmet.

 

A 26-os főúton, Vadna és Dubicsány között a 30-as km-nél lévő Sajó-hídon lezárták a fél útpályát karbantartás miatt.

 

A 39-es főúton, Gibártnál az 5-ös km-nél korábban megcsúszott a rézsű. Egy sávon, váltakozva engedik a forgalmat, jelzőlámpa irányít.

 

Cegléden, a 40-es főút átkelési szakaszán, a 18-22 km között az árkot és az útpadkát teszik rendbe, útszűkület és sebességkorlátozás mellett dolgoznak. 

 

Hódmezővásárhelynél a 47-es főút elkerülő szakaszát építik. Az új csomópontok térségében: a 47-es főúton a 192-es és a 194-es, valamint a 203-as és a 205-ös km között; a 45-ös főúton pedig a 48-as és az 50-es km között jelzőlámpák, esetenként pedig jelzőőrök irányítják a forgalmat.

 

A 47-es főúton,

- Debrecen és Mikepércs között a 7-es km-nél a 481-es főút új csomópontját építik. A fél útpályát lezárták.

- Algyőnél a 214-es km-nél Szeged felé, a 212-es km-nél pedig Debrecen felé a külső sávot lezárták, mert javítják a rézsűt, illetve zajvédő falat építenek.

- Algyő és Szeged között a 216-os km-nél portáltáblát építenek, Szeged felé a külső sávot lezárták.

 

A 49-es főúton, Mátészalka belterületén, a Jármi úton a víztoronynál csatornázási munkák miatt Kocsord felé a külső sávot lezárták.

 

Az 54-es főúton, Császártöltésen a 72-es és a 73-as km között aszfaltoznak, nappal jelzőőrök éjjel jelzőlámpa irányítja a forgalmat.

 

Az 55-ös főúton, Ásotthalom térségében a 27-es és 41-es km között négy szakaszon megerősítik a burkolatot. Hétköznapokon 7-től este 6 óráig jelzőőrök irányítják a forgalmat.

 

A 61-es főúton, Kapospulán, a 94-es km-nél közműhiba miatt a fél útpályát lezárták. Egy sávon, irányonként váltakozva halad a forgalom.

 

A 62-es főúton, Szabadegyházánál, az ipartelepi elkerülő út csomópontját építik. A 21-es km-nél a fél útpályát lezárták, jelzőlámpa irányít.

 

A 85-ös főúton, Farádon a 31-es km-nél útépítők dolgoznak, jelzőőrök irányítják a forgalmat.

 

A Nyíregyházát nyugatról elkerülő 338-as főúton az M3-as autópálya közelében lévő első 800 méteres szakaszán javítják a rézsűt, a 36-os főút felé vezető sávot lezárták, a másikon váltakozó irányú a forgalom.

 

A 403-as főút Nyíregyházát elkerülő szakaszán, a 3-as és a 6-os km között a fél útpályát lezárták, jelzőlámpa irányítja a forgalmat.

 

Hajdúsámsonnál az elkerülő utat építik. A 471-es főúton a 7-es és a 15-ös km-nél a fél útpályát lezárták.

 

Felcsútnál a 811-es főúton, a bicskei elágazásnál (40-es km) körforgalmú csomópontot alakítanak ki. A munkálatok miatt sávzárásra, valamint jelzőlámpás forgalomirányításra kell számítani.

 

A balatoni komp az utóidényi menetrend szerint közlekedik. Szántódról az első átkelőhajó 6.40-kor, Tihanyból 7 órakor indul. A napi utolsó járatot Szántódról este 8 órakor, Tihanyból 20.20-kor indítják.

 

A Tiszán, Tiszadob és Tiszalúc között a felújítás befejeződött, újra közlekedik a komp.