Válogatás az Útinform ma érvényben lévő híreiből

Honlapunkon ezek a hírek a térképen is megtekinthetők.

Útinform hírek

2018.04.22.

Rendezvények miatti forgalomkorlátozások:

Komáromban nemzetközi utcai futóverseny miatt korlátozásra kell majd számítani többek között az 1-es főút városi szakaszán a Mártírok útján, valamit a Klapka György úton, továbbá a 13-as főúton, az Igmándi úton. Az érintett útszakaszokon a déli órákban, 12 és 13 óra között forgalomkorlátozásra készüljenek majd!

Az 5-ös főúton, Szeged átkelési szakaszán a 169-es km-nél a délelőtti órákban futóversenyt tartanak. 9 és 12 óra között a főutat lezárják, a forgalmat pedig önkormányzati utakra terelik.

Ugyancsak Szegeden több országos közutat is érintő kerékpáros felvonulás lesz a nap folyamán. A kerekesek délután 3 órakor indulnak a megyeszékhely központjából a Dóm térről, majd helyi utakat érintve a Csongrád sugárúton, a Bertalan hídon, a Temesvári körúton, a Kálvária és a Moszkvai körúton haladva érkeznek vissza, várhatóan 17 órára ismét a Dóm térre. Forgalomkorlátozásra és rendőri irányításra készüljenek!

Pest megyében, Szigetszentmiklóson futónapot tartanak, emiatt reggel 7 órától 15.00-ig lezárják az M0-s autóút és a Tököli repülőtér közötti összekötő utat. Kerülni Halásztelek felé lehet! 

Békéscsaba belterületén reggel 7 és délután 2 óra között lezárják a Petőfi utcát a Bartók Béla út és a Luther utca között szabadidős sportrendezvények miatt. Kerülni önkormányzati utakon lehet. 

* * * *

Az M1-es autópálya mindkét irányában folyamatosan végeznek javítási munkákat a szakemberek.

- Zsámbék és Tatabánya között a külső sávban kialakult burkolathibák miatt mindkét irányban több szakaszon is 80-as sebességkorlátozás van érvényben.

- Hegyeshalom felé az autósok jelenleg három hosszabb szakaszon számíthatnak sávzárásra. Biatorbágy térségében, közvetlenül az M0-s csomópont után, a 16-os és a 19-es km között, Bicske térségében a 46-os és a 48-as, valamint Tatabánya közelében az 50-es és az 55-ös km között a külső-, illetve a kapaszkodó sávot zárták le.

- Budapest felé, a 60-as és az 58-as km között, valamint az 53-as és az 50-es km között a belső sávon halad a forgalom. A 42-es és a 39-es km között, illetve a 36-os és a 35-ös km között csak a kapaszkodósávot kerítették el a forgalom elől.

Az M3-as autópályán,

- Mogyoródnál, a Ring pihenőhely közelében építési munkálatok miatt mindkét oldalon a belső sávot lezárták, a forgalmat pedig sávelhúzással a külső- és a leálló sávon engedik.

- Gödöllő térségében zajvédő falat építenek. Budapest felé a 26-os és a 32-es km között a külső- és a leálló sávot lezárták. A forgalmat Budapest felé a belső sávra, illetve az ellenkező oldal belső sávjába terelték. A Miskolc felé haladókat pedig a külső- és a leálló sávra irányították át.

- a 176-os és a 177-es km között mindkét oldalon a leálló sávot lezárták.

Az M5-ös autópályán,

- összeszedik az autókból korábban kidobált szemetet, ezért Gyál és Újhartyán között reggel 7 és délután 6 óra között a Budapest felé tartó oldalon a belső sávot helyenként lezárják.

- Lajosmizse térségében felújítják a burkolatot. A 67-es és a 73-as km között a Budapest felé haladókat a külső sávra, illetve az ellenkező oldal belső sávjába terelik. Ma délelőtt 10 órától átépítik a terelést: a főváros felé haladók csak a belső sávot, és az ellenkező oldal belső sávját használhatják, mert a külső és a leálló sávot elkerítik. A Szeged felé autózókat pedig továbbra is a külső- és a leálló sávra irányítják. Jelentős sebességkorlátozás mellett, de mindkét irányban két sávon lehet közlekedni. A munkavégzés ideje alatt, várhatóan május 5-ig a lajosmizsei tengelysúlymérő állomáson szünetel az ellenőrzés. 

- a délelőtti óráktól - várhatóan 3 napig - a 74-es jelű, Kecskemét észak csomópontban korlátozzák majd a főváros felé a felhajtást. A forgalmat az autópálya Szeged felé tartó oldalára terelik, és a következő, 86-os jelű Kecskemét nyugat csomópontban lehet majd visszafordulni Budapest felé. A terelő utat sárga táblák jelzik. A 44-es és a 445-ös főutak csomópontjában a járműveket a Kecskemét dél csomópont felé, az 54-es főúton keresztül terelik el. Kecskeméten belül a fontosabb csomópontokban sárga táblák jelzik a terelő utat.

- Kecskemét közelében csomópontot építenek. A 76-os és a 80-as km között mindkét oldalon szakaszosan a leálló sávot lezárták.

- Kecskemét térségében a 84-es és a 87-es km között hidat javítanak, emiatt mindkét oldalon a belső sávot lezárták.

  (Forrás: A-WAY ITE Autópálya Zrt.)

Az M7-es autópályán, Budapest felé a Zalakomári kijárat közelében, a 196-os km-nél lévő hídnál korábban meghibásodott a dilatációs szerkezet. A külső sávot lezárták.

Az M2-es autóút bővítési munkálatai miatt Dunakeszi és Vác között a 22-es és a 38-as km közé eső szakaszon tilos az előzés és a szűkített sávokon legfeljebb 60-nal szabad haladni.

- Gödnél a 27-es és a 29-es km között a Budapest felé vezető sávokat lezárták, a forgalom a Vác felé vezető oldalon, irányonként egy sávon halad. A gödi csomópont a terelésbe esik, ott a felhajtás előtt kötelező megállni.

A 21-es és 20-as km között mindkét oldalon lezárták a belső sávot.

A Dunakeszi/Fót csomópontban a le- és a felhajtási lehetőséget folyamatosan biztosítják.

Korszerűsítik az M15-ös autóutat. A 3-as és az 5-ös km között mindkét oldalon sávelhúzással halad a forgalom, 60-as sebességkorlátozás mellett.

Az M30-as autópályán,

- a 9-es és a 10-es km között a burkolatot javítják, Miskolc felé a külső sávot lezárták.

- az M3-as felé Hejőkeresztúr közelében a 10-es és a 12-es km-között burkolathiba miatt a külső sávot lezárták.

- a Miskolcot elkerülő szakaszon a 27-es és a 29-es km között javítják a burkolatot. A Miskolc/Felsőzsolca végcsomópont felé a külső sávot lezárták.

Az M31-es autópályán, az M3-as autópálya felé a 6-os km-nél egy híd dilatációs szerkezetét javítják, ezért a járműveket a belső sávba terelik. 

Az M0-s autóúton,

- az Anna hegyi pihenőhely közelében az 5-ös km-nél megcsúszott az út menti rézsű. Az 1-es főút felé vezető pályaoldalon a leálló sávot lezárták. 

- a Soroksári Duna hídon a dilatációs szerkezet meghibásodott. Az M5-ös autópálya felé a külső sávot lezárták a 21-es és a 22-es km között.

- a Megyeri hídnál karbantartási munkák miatt a leálló sávot zárták le a 75-ös és a 76-os km között.

Szélesítik az M70-es autóutat. A 4-es, valamint a 12-es km-nél egy sávra szűkítették le az útpályát. Mindkét helyszínen jelzőlámpa szabályozza a forgalmat, gyakori a torlódás.

* * * *

Az 1-es főúton,

- Győrött, a Rába híd és a 85-ös főút közötti szakaszon csomópontot építenek. A 129-es km közelében a főutat félszélességben lezárták.

- Mosonmagyaróvár átkelési szakaszán a Régi vámház térnél javítják a burkolatot. A 163-as és a 164-es km között sávlezárás mellett dolgoznak.

A 2-es főúton Vácott, a 35-ös km-ben vízvezetéket javítanak, a Sződliget felé haladók útszűkületre készüljenek. 

A 3-as főúton, Aszód és Hatvan között útépítés miatt a 47-es és 50-es km közé eső szakaszon félpályás lezárásra kell számítani.

A 4-es főúton,

- Albertirsa és Cegléd között a főváros felé vezető oldalon dolgoznak, emiatt a Debrecen felé vezető oldalon az 56-os és a 65-ös km között kétirányú a forgalom.

- Ceglédbercel és Cegléd között két új felüljárót építenek, a 60-as és a 63-as km-nél útszűkület és 40-es sebességkorlátozás van érvényben.

- Kabánál a 190-es km-nél, építési munkák miatt a Püspökladány felé haladók útszűkületre számítsanak. 

Az 5-ös főúton,

- Petőfiszállás közelében a 120-as és 122-es km között építési munkák miatt irányonként váltakozva halad a forgalom.

- Szegeden, a Budapesti úton az áruházaknál a közvilágítási kandelábereket újítják fel, irányonként csak egy-egy sáv járható. 

A 6-os főúton,

- Dunakömlőd és Paks között a 107-es km-nél, ahol korábban megcsúszott az út menti löszfal, a fél útpályát zárva tartják.

- Mecseknádasd és Pécsvárad között, az Apátvarasdi elágazás közelében a 174-es km-nél hídszegélyt javítanak, és kicserélik a védőkorlátot. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa irányítja a járműveket.

- Zengővárkony határában a 177-es km közelében leszakadt a rézsű, sávelhúzásos terelést építettek ki.

- Pécsett a Zsolnay úton a 195-ös km-nél csatornaépítés miatt sávlezárásra készüljenek.

- Pécsett az Athinay úton a 199-es km-nél gázvezeték javítás miatt a belváros felé a külső sávot lezárták. 

A 7-es főúton,

- Érden, a Balatoni úton az Érd felső vonalon átépítik a régi vasúti aluljárót. A Szalvia utcai kereszteződésnél, a 17-es km-nél főutat lezárták, a forgalmat a helyben megépített terelőúton vezetik. 

- Zamárdiban a 114-es km-nél felújítják a gyalogjárdát. A vasútállomás és a benzinkút között Siófok felé a külső sávot egy rövid szakaszon lezárták.

A 8-as főúton,

- Jánosházánál, a 113-as km-ben lévő vasúti átjárót javítják, ezért azt lezárták. A forgalmat a kiépített terelőútra irányították, illetve mellékutakra terelik. 

- Körmenden, a 161-es és a 163-as km között aszfaltoznak. A kétszer kétsávos szakaszon a fél útpályát lezárták. Mellette irányonként egy-egy sáv járható. 

- Körmenden felújítják a Felsőberki-patak hídját. A 165-ös km-nél sávzárásra kell számítani. 

A 10-es főút piliscsabai szakaszán csomópontot építenek. A 25-ös km-nél hétköznapokon több esetben is jelzőőrök irányítják a forgalmat. 

A 21-es főúton, Hatvan térségében az M3-as autópálya csatlakozásánál hídjavítás miatt sávelhúzásos terelésre kell számítani, várhatóan a reggeli óráktól.

Tovább folytatódik a 21-es főút szélesítése Nógrád megyében. Tar, Mátraverebély, Bátonyterenye térségében a 35-ös és a 48-as km között sávszűkítések és sebességkorlátozások miatt kell csökkenteni a sebességet.

A 22-es főúton, Érsekvadkertnél a 4-es és a 7-es km között útépítés miatt félpályás lezárásra kell számítani. Váltakozó irányú a forgalom.

A 23-as főúton, Bátonyterenye térségében az 5-ös km-ben kábelt fektetnek le. A Nemti felé haladók útszűkületre készüljenek. 

A 32-es főúton építési munkák miatt félpályás lezárások lassítják a forgalmat Szolnok közelében. A 76-os és a 80-as km között a járműveket nappal jelzőőr, éjjel jelzőlámpa irányítja. 

A 33-as főúton, Debrecenben a Balmazújvárosi úton a bevásárlóközpont és az M35-ös autópálya közötti szakaszon felújítják a burkolatot. Útszűkületre, valamint félpályás lezárásokra kell számítani. 

A 39-es főúton Gibártnál, az 5-ös km-nél korábban megcsúszott a rézsű. A jelzőlámpa egyszerre csak az egyik irányba engedi át a forgalmat.

A 44-es főúton, Békéscsaba és Gyula között befejezték a felújítási munkákat. A burkolati jelek felfestéséig viszont sebességkorlátozás van érvényben! 

A 46-os főúton,

- Törökszentmiklóson a Deák Ferenc utca és a Kossuth Lajos utca közötti szakaszon útépítők dolgoznak. A fél útpályát mintegy 600 méteres szakaszon lezárták. 

- Törökszentmiklósnál a 2-es és a 4-es km között félpályás útlezárásra kell számítani. Az aktuális munkaterületnél nappal jelzőőrök irányítják a járműveket, éjjel jelzőlámpa szabályozza a forgalmat. 

- Mezőtúr átkelési szakszán a 25-ös és a 27-es km között, a Kossuth tér és a Székes utca között útépítés miatt félpályás lezárások lassítják le a forgalmat.

A 47-es főúton,

- Debrecenben a Mikepércsi út elején felújítják a burkolatot. Mindkét oldalon sávzárásra kell számítani.

- Berettyóújfalu előtt a 30-as és a 31-es km között az M4-es autóút építése miatt a forgalmat a helyben kiépített ideiglenes, kétirányú terelőútra vezetik, ahol 40-es sebességkorlátozás van érvényben.

- Berettyóújfalunál a 36-os km-ben felújítási munkálatok miatt lezárták a fél útpályát. Az áthaladási elsőbbséget táblák jelzik. 

- Hódmezővásárhelynél a 204-es km-nél leszűkített sávokon, sebességkorlátozás mellett halad a forgalom. Napközben jelzőőrös irányításra is számítani lehet, mert építik a főút várost elkerülő szakaszát.

Győrtelek és Ököritófülpös között a 49-es főúton aszfaltoznak. A 30-as és 33-as km között félpályán halad a forgalom.

Az 55-ös főúton, Mélykút belterületén, a 65-ös km-nél aszfaltoznak, illetve a hozzá tartozó garanciális javítási munkák miatt május végéig a fél útpályát lezárták.  

Pécsett,

- az 57-es főúton, a Nyugati Ipari úton a 42-es és a 44-es km között aszfaltoznak. A fél útpályát lezárták.

- az 58-as főút városi szakaszán felújítják a Siklósi úti vasúti felüljárót. A kétszer két sávos útszakaszon a fél útpályát lezárták, így irányonként csak egy-egy sávon lehet haladni.  Jelentős torlódás alakul ki a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban. 

A 61-es főúton Dombóvár közelében a 90-es km-nél kátyúznak. A Dalmand felé haladók sávlezárásra számítsanak. 

A 62-es főúton, Szabadegyházánál az elkerülő utat építik. A 18-as és a 22-es km között helyenként félpályás lezárásra, valamint útszűkületre kell számítani. 

A 63-as főúton építési munkák miatt lezárták a fél útpályát Bikács közelében a 32-es és 34-es km között.

A 65-ös főúton,

- Tamási és Iregszemcse között felújítják a burkolatot. A fél útpályát lezárták, az 50-es és az 55-ös km között korlátozásra készüljenek. 

- Ságvárnál, a 76-os és a 79-es km között útépítés miatt csak a fél útpálya járható, jelzőőrös irányításra kell számítani.

A 68-as főúton, Kéthely térségében felmarják és újraaszfaltozzák a burkolatot. A 90-es és a 93-as km között a fél útpályát lezárták. 

A 71-es főúton,

- Badacsonytördemicen, a 83-as és a 84-es km között híd- és áteresz javítása miatt mindkét irányban útszűkületen kell áthajtani. 

- Gyenesdiáson, a 99-es és a 101-es km között vízvezetéket kötnek be. Keszthely felé felbontották a burkolatot. 

A 75-ös főúton, Lenti határában a Kerka-patak hídját javítják. A 63-as km közelében a fél útpályát lezárták, a forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

A 81-es főúton, Mór és Bakonysárkány között javítják a burkolatot. A 27-es és a 36-os km közé eső szakaszon félpályás lezárásra és jelzőőrös irányításra készüljenek. Gyakori a torlódás. 

A 82-es főúton,

- a győrújbaráti elágazás és Nyúl között a 68-as km-nél felújítják a burkolatot. Félpályás útzár van érvényben.

- a győri szakaszon lezárták a Baross Gábor utat a Dr. Petz Lajos utca és a Herman Ottó utca között, mert egy korábbi csőtörés miatt megsüllyedt az útburkolat. A forgalmat a Bartók Béla útra irányították át.

A 83-as főúton, Gyirmóton az M1-es autópálya közelében csomópontot építenek, a 70-es km közelében a négyből csak két sáv járható.

A 86-os főút Zalalövő elkerülő szakaszán egy rövid szakaszon megcsúszott az út menti rézsű. A 30-as km-nél útszűkületen kell áthajtani. 

A 87-es főúton, Szombathely elkerülő szakaszán a Csepregre vezető út csomópontját átépítik. Az aszfaltozási munka miatt a 28-as km-nél a fél útpályát lezárták. Nappal jelzőőrök, éjjel jelzőlámpa irányítja a forgalmat. 

A 111-es főúton, Dorogon a Nefelejcs utca és az Esztergomi út kereszteződésében egy korábbi csőtörés miatt a fél útpályát lezárták.

A 311-es főúton, Cegléd közelében a 31-es km-nél csomópontot építenek, útszűkületen kell áthajtani.

Hajdúsámsonnál az elkerülő utat építik. A 471-es főúton a 7-es és a 15-ös km-nél, valamint a Hajdúhadházra vezető úton a 12-es km-nél a fél útpályát lezárták.

A 813-as főút Győrt elkerülő szakaszán a 8-as km-nél a Mosoni Duna híd acélszerkezeteit festik le, félpályás korlátozás mellett.

A 832-es főúton Pápa és Nagygyimót között útfelújítás miatt lezárták a fél útpályát a 3-as és 7-es km között.

* * * *

Egerben a Sas út és a Kertész utca csatlakozásánál lévő vasúti átjárót felújítják, ezért azt vasárnap délután 2 óráig lezárták. Terelőút a Sas út – Mátyás király út - Kőlyuk út útvonal.

A Szarvaskő és Mónosbél közötti úton, a Tardosi kőbányák vasúti átjárót felújítás miatt lezárták. A forgalmat az átjáró mellett kiépített terelőúton engedik váltakozva, jelzőlámpás irányítás mellett.

Kisvárdánál lezárták a Fényeslitkére vezető utat a Hármas úti csomópontnál. A 4-es főúton át vezető terelő utat sárga táblák jelzik.

Tiszakürtön, az M44-es építési munkálatai miatt lezárták a Táncsics Mihály utca egy szakaszát. A forgalmat egy ideiglenesen kialakított terelőútra irányítják.

Cserkeszőlő határában a Cibakházára vezető összekötő utat a 44-es főút és a Tiszakürti elágazás között lezárták, az M44-es építési munkálatai miatt. A forgalmat egy közeli, ideiglenes terelőútra irányítják, ahol váltakozva engedik a járműveket.

* * * *

A balatoni komp Szántódról 6.40 perctől 18.40 percig jár, Tihanynál 7.00 órától 19.00 óráig, 40 percenként szállítja a járműveket.

A Tiszán szünetel a kompközlekedés Timár és Zalkod, Tiszatardos és Tiszalök, Tiszaroff és Tiszasüly, Vezseny és Tiszaföldvár, Nagyrév és Tiszabög, valamint Mindszent és Baks között.

Tiszadob és Tiszalúc között a pontonhíd üzemel!

* * * *

A kamiontilalom ma este 10 óráig lesz érvényben.

Összeállította: Horváth Zsolt