Válogatás az Útinform ma érvényben lévő híreiből

Honlapunkon ezek a hírek a térképen is megtekinthetők.

Útinform hírek

2017.11.24.

 

Az M0-s autóút déli szektorán, az M1-es autópálya felé, az M5-ös autópálya csomópontjánál, (a 29-31 km között), az M5-ös autópálya irányába pedig az M7-es autópálya csomópontnál (1-3 km között) javítják a burkolatot. Mindkét munkaterületnél sávlezárásra, illetve sávelhúzásos terelésre kell számítani.

 

Az M1-es autópálya Győrt elkerülő szakaszán, a 123-as km-nél lévő 83-as főúti csomópontban mindkét oldalon lezárták a le- és a felhajtó ágat, mert szélesítik a 83-as főutat. A terelő utakat – Győrön át – táblák jelzik.

 

Az M3-as autópályán  Budapest felé a 29-27-es km között zajvédő falat építenek. A külső sávot napközben (9-től fél 5-ig) ma is lezárják. Torlódás lesz!

 

Az M5-ös autópályán Röszke felé Balástya mellett a 140-150 km között negyed tíztől fél tizenkettőig a külső, majd fél 12-től háromnegyed négyig a belső sávot lezárják, mert javítják a szalagkorlátot.

 (Forrás: A-WAY ITE Autópálya Zrt.)

 

Az M2-es autóutat szélesítik.

- a 21-es és a 37-es km között mindkét oldalon leszűkítették a sávokat, ezért Dunakeszi és Vác között legfeljebb 60-al szabad menni és előzni tilos.

- Gödnél a 27-es és a 29-es km között a Budapest felé vezető sávokat lezárták, a forgalom a Vác felé vezető oldalon, irányonként egy sávon halad. A gödi csomópont a terelésbe esik, ott Budapest felé a felhajtás előtt kötelező megállni.

 

Az M86-os autóúton Csorna felé a 91-es és a 92-es km között a víznyelőket javítják. 8.00 órától 17.00 óráig a belső sávot elkerítik a forgalom elől.

 

A 2-es főúton Dunakeszin a 23-as km közelében a közvilágítást korszerűsítik, 8 és 15 óra között Vác felé lesz útszűkület

 

A 3-as főúton Kistarcsa után a közvilágítási lámpaoszlopokat javítják. A 22-es és a 23-as km között a fél útpályát nappal lezárják, jelzőőrök irányítják a forgalmat.

- Forró és Szikszó között (203–218 km) favágók dolgoznak. A jelzőőrök napközben (8–15 óráig), többször 5-10 percre leállítják a forgalmat.

- Tornyosnémetinél a 245-ös km-nél az M30-as autóút építési munkái miatt a fél útpályát lezárták, jelzőlámpa irányítja a forgalmat.

 

Miskolcon, a Búza téren, a 3-as és a 26-os számú főutak csomópontjában ma 8-tól délután fél 2-ig burkolatjelfestők dolgoznak, rendőrök irányítják a forgalmat.

 

A 4-es főúton Albertirsa és Ceglédbercel között a Debrecen felé vezető két sávot az 56-os és a 60-as km között építési munka miatt lezárták. A főváros felé vezető oldalon kétirányú a forgalom.

- Debrecenben a 4-es és a 35-ös főút csomópontjában (Szoboszlói út és a Miklós utca, 223-as km), valamint a 4-es főút Wesselényi utcai szakaszán a Vágóhíd utcánál lévő csomópontban (225-ös km) átépítik az elválasztó szigeteket, mindkét oldalon útszűkület lassítja a közlekedést.

- a 316-os km-nél, Kisvárdát elkerülő szakaszon csomópontépítés miatt egy sávra szűkítették le az útpályát. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

 

Az 5-ös főúton Szegeden a 3-as villamos vágányait javítják, a Kálvária sugárúton éjjel 11 és hajnali 4 óra között Röszke felé egy sávot lezárnak, jelzőlámpa irányítja a forgalmat.

 

A 6-os főúton Dunakömlőd és Paks között a 107-es km-nél, korábban megcsúszott az út menti löszfal, a fél útpályát zárva tartják.

- Mecseknádasd és Pécsvárad között, a 174-es km-nél hídszegélyt javítanak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa irányítja a járműveket.

- Pécsváradon a 177-es km közelében tegnap leszakadt a rézsű, sávelhúzásos terelést építettek ki.

- Pécsett, a 195-ös km-ben közművezetéket javítanak, a Pécsvárad felé haladók sávlezárásra készüljenek!

 

A 8-as főúton,

- a 24-es km-nél Inota közelében csomópontot építenek. A sávelhúzásos terelésnél az irányonkénti két sáv helyett, csak egy-egy sáv járható.

- Várpalota és Öskü között a 29-es és 33-as km közé eső szakaszon útépítés miatt a négy sávból helyenként kettőt lezártak, így irányonként csak egy-egy sáv járható.

- Hajmáskér határában a 40-es km-nél a szegélyt építik, a belső sávot mindkét oldalon elkerítették a forgalom elől.

 

A 14-es főúton, Vámosszabadi közelében a 6-os km után a 813-as főút körforgalmú csomópontját építik, a fél útpályát lezárták.

 

A 21-es főúton,

- Hatvan és Lőrinci, a 2-es és 8-as km között a forgalmat sávelhúzással terelik, ott a főutat szélesítik.

- Mátraszőlősnél körforgalmú csomópontot építenek. A 32-es km-nél a járműveket a körforgalom külső sávján engedik.

- Salgótarjánban, az 59-es km-nél egy híd dilatációs szerkezetét javítják. A fél útpályát lezárták.

 

A 25-ös főúton, Eger déli határában átépítik a 11-es km-nél lévő csomópontot. Mindkét irányban lezárták a külső sávot, ezért nem lehet Egerszalók, illetve Andornaktálya irányába elkanyarodni. A megváltozott forgalmi rendre és a javasolt terelő útra táblák hívják fel a figyelmet.

 

A 26-os főúton Dubicsány határában a 32-es km-nél lévő vasúti átjárót ma (24-én) este 8-tól holnap (25-én) hajnali 4-ig félszélességében lezárják, jelzőőrök irányítják a forgalmat.

 

Szolnokon, a 32-es főút 72-es km-énél, a Rékasi úti vasúti felüljárót javítják, 9.00 órától 15.00 óráig a fél útpályát lezárják, és jelzőőrök irányítják a forgalmat, torlódásra lehet számítani.

 

A 33-as főúton Debrecenben, a Balmazújvárosi úton a 106-os km-nél az épülő áruház csatlakozó csomópontját építik. A városközpont felé a jobbra kanyarodó sávot lezárták.

 

Tokaj belterületén, a 38-as főúton felújítják a burkolatot (7-9 km). A Tarcali úton és az Ady Endre utcán egészen a Tisza hídnál lévő körforgalomig félpályás lezárásra és jelzőőrös irányításra kell számítani!

 

A 39-es főúton Gibártnál, az 5-ös km-nél korábban megcsúszott a rézsű. Egy sávon, váltakozva engedik a forgalmat, jelzőlámpa irányít.

 

A 46-os főúton Mezőtúr határában a 24-es km közelében lévő vasúti átjárót ma éjjel 21.45-től hajnali 4.45-ig teljes szélességében lezárják, a forgalmat helyi terelőútra irányítják.

 

A 47-es főúton,

- Debrecen és Mikepércs között a 8-as km-nél a 481-es főút új csomópontját építik, a hónap végéig útszűkület marad érvényben. A közelben Mikepércsen a 9-es km-nél ma vezetik be az áramot a Debreceni utca 3-as számú ingatlanra, 7-től 17 óráig lesz útszűkület Berettyóújfalu felé.

- Körösladányban a Szeghalmi úton a 89-es km-nél a benzinkút közelében csomópontot építenek. a fél útpályát lezárták.

 

Hódmezővásárhelynél a 47-es főút elkerülő szakaszát építik. Az új csomópontok térségében: a 47-es főúton a 192-es és a 194-es, valamint a 203-as és a 205-ös km között; a 45-ös főúton pedig a 48-as és az 50-es km között jelzőlámpák, napközben esetenként jelzőőrök irányítják a forgalmat.

 

Az 51-es főúton Harta közelében, a 96-os és a 103-as km között az útburkolatot javítják, a fél útpályát ma is lezárják.

- Baja után a 163-as és a 168-as km között a burkolat repedéseit öntik ki, nappal jelzőőrök irányítják a forgalmat.

 

Az 55-ös főúton, Ásotthalom térségében a 27-es és a 35-ös km között három szakaszon megerősítik a burkolatot. Munkanapokon reggel 7-től délután 5 óráig jelzőőrök irányítják a forgalmat, hosszabb menetidőre számítsanak.

 

Az 57-es főúton Szederkényben, a 18-as km közelében csatornáznak. A fél útpályát lezárták, jelzőlámpa segíti az autóst.

 

Pécsett, a 66-os főút Komlói úti szakaszán, az 1-es km-nél a buszmegállóban javítják a burkolatot. Árpádtető felé a külső sávot lezárták.

 

A 68-as főúton, Marcali közelében a 76-os km-nél a Sári-csatorna hídját javítják, a fél útpályát lezárták.

 

A 75-ös főúton, Lenti határában a Kerka-patak hídját javítják. A 63-as km közelében a fél útpályát lezárták.

 

A 83-as főúton, Gyirmóton az M1-es autópályánál (69-70 km) csomópontot építenek. Egy rövid szakaszon a főutat lezárták, a forgalmat a Királyszék útra terelték el.

 

A 85-ös főúton, Farádon a 31-es km-nél útépítők dolgoznak, napközben jelzőőrök irányítják a forgalmat.

 

Dorogon, a 111-es főút 7-es km-énél a közművezetéket javítják. A Bimbó utca egy szakaszán a fél útpályát lezárták.

 

Szolnokon a 442-es főút átkelési szakaszán, a Szabadság tér – Kertész út – Karinthy Frigyes út útvonalon, valamint a Jászkisérre vezető úton napközben a burkolat repedéseit javítják. Egy-egy sávot rövid szakaszon lezárnak, és ha szükséges, jelzőőrök segítik a közlekedést.

 

Hajdúsámsonnál az elkerülő utat építik. A 471-es főúton a 7-es és a 15-ös km-nél, valamint a Hajdúhadházra vezető úton a 12-es km-nél a fél útpályát lezárták. (4902-es jelű) összekötőút)

 

Az 510-es főúton, a 20-21 km között kábeleket fektetnek. Útszűkület zavarja az autózást.

 

Az 511-es főúton, Baja elkerülő szakaszán a 0-3-as km között az útburkolatot javítják, munkanapokon jelzőőr irányít.

 

Zalaegerszegen, a 762-es főút városon átvezető szakaszán a Hock János utcában gázvezetéket javítanak. A Perlaki utca és a Mura utca között az 56-os km közelében a fél útpályát lezárták.

 

Felcsútnál a 811-es főúton, a bicskei elágazásnál (39-es km) körforgalmú csomópontot alakítanak ki. A munkák miatt sávzárásra, valamint jelzőlámpás forgalomirányításra kell számítani.

 

A Pilisen átvezető (1111-es jelű) úton, Pilisszentlélek közelében a 23-as és a 24-es km között kivágják a közlekedésre veszélyes fákat. Munkaidőben a fél útpályát lezárják. (9.00 – 15.00)

 

Lillafüred és Hollóstető között, a 41-es km környékén kábeleket fektetnek le. A munka délután 4.00 óráig jelenetős sávszűkítéssel jár. (2505-ös jelű út)

 

Kisvárdán, az Anarcsra vezető út elején az Árpád utcát a 2-es km-nél félszélességében lezárták, mert csomópontot építenek, jelzőlámpa irányít. (4108-as jelű út)

 

Tiszakürtön, az M44-es építése miatt lezárták a Táncsics Mihály utcát, terelőút a 44-es főút. (4514-es jelű Tiszakürt - Csépa összekötő út)

 

Cserkeszőlő határában, a Cibakházára (Martfűre) vezető összekötő utat a 44-es főút és a Tiszakürti elágazás között útépítés miatt lezárták, Tiszakürtön át lehet kerülőt tenni. (4633-as út)

 

Bonyhádon felújítják a Nepomuki Szent János hidat. A Zrínyi Miklós utca érintett szakaszát lezárták, terelőút a Forberger utca. (6535-ös jelű Bonyhád-Tevel-Murga összekötő út)

 

A balatoni komp már a téli menetrend szerint közlekedik. Szántódról reggel 7-től délután 5 óráig, Tihanyból pedig reggel 7.30-tól 17.30-ig óránként szállítja a járműveket.

 

Összeállította: Döme István