Válogatás az Útinform ma érvényben lévő híreiből

Honlapunkon ezek a hírek a térképen is megtekinthetők.

Útinform hírek

2018.02.23.

 

Az M0-s autóút déli szakaszán, Törökbálint térségében az M5-ös autópálya felé a 2-es és a 3-as km között javítják a burkolatot. A külső sávot elkerítették a forgalom elől. A középső és a belső sáv járható. A közeli M7-es autópálya csomópontnál a kihajtást nem zavarja a korlátozás!

 

Az M1-es autópályán, Zsámbék és Tatabánya között a külső sávban kialakult burkolathibák miatt mindkét irányban több szakaszon is 80 km/h-s sebességkorlátozás van érvényben.

 

Az M5-ös autópályán

- Kisteleknél és Szeged között a 140-es és a 160-as km közé eső szakaszon javítják a burkolatot. Délelőtt Röszke felé, délután Budapest felé a külső sávot szakaszosan lezárják. A munkaterület mellett 80 km/h-s sebességkorlátozást vezetnek be. (7.00-tól 16.00-ig)

- Kiskunfélegyháza térségében a szalagkorlátot javítják. A főváros felé vezető oldalon a 116-os és a 111-es km között több szakaszon a külső sávba kell sorolni. (7.30-tól 11.00-ig)

 (Forrás: A-WAY ITE Zrt.)

 

Az M7-es autópályán, Letenye felé, Fonyód térségében a 151-es és a 152-es km között több kiújult kátyút próbálnak megszüntetni, ezért a külső sávot elkerítették a forgalom elől

 

Az M30-as autópályán,

- az M3-as felé Hejőkeresztúr közelében a 11-es és a 10-es km-között javítják a burkolatot. Rövid szakaszon a külső sávba terelik a járműveket. (02.25-ig)

- a Miskolcot elkerülő szakaszon, a 27-es és a 29-es km között hasonló munkát végeznek. A Szikszó felé tartók a külső sávot találják zárva.  

 

Az M2-es autóúton,

- a 22-es és a 38-as km között mindkét oldalon leszűkítették a sávokat, ezért Dunakeszi és Vác között 60-as sebességkorlátozást vezettek be és előzni sem szabad.

- Gödnél a 27-es és a 29-es km között a Budapest felé vezető sávokat lezárták, a forgalom a Vác felé vezető oldalon, irányonként egy sávon halad. A gödi csomópont a terelésbe esik, ott a felhajtás előtt kötelező megállni.

 

Szélesítik az M70-es autóutat. A 3-as és 7-es km között Tornyiszentmiklós felé 60-as sebességkorlátozás van érvényben.

 

A 3-as főúton, Miskolcon a Csaba vezér úton a Sütő János utca kereszteződésénél (181-es km) javítják a burkolatot. A városközpont felé vezető oldalon lezárták a belső sávot, illetve a csomópontban kikapcsolták a jelzőlámpákat.

 

A 4-es főúton,

- Albertirsa és Cegléd között a főváros felé vezető oldalon dolgoznak, emiatt a Debrecen felé vezető oldalon az 56-os és a 65-ös km között kétirányú a forgalom.

- Ceglédbercel és Cegléd között két új felüljárót építenek, a 60-as és a 63-as km-nél útszűkület és 40-es sebességkorlátozás van érvényben.

 

A 6-os főúton,

- Dunakömlőd és Paks között a 107-es km-nél, ahol korábban megcsúszott az út menti löszfal, a fél útpályát zárva tartják.

- Mecseknádasd és Pécsvárad között, az Apátvarasdi elágazás közelében a 174-es km-nél hídszegélyt javítanak, és kicserélik a védőkorlátot. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa irányítja a járműveket.

- Pécsváradon, a 177-es km közelében korábban leszakadt a rézsű, sávelhúzásos terelést építettek ki.

- Pécsett, a Makay István úton a belváros felé vezető oldalon a 202-es és a 201-es km-nél is külső sávzárásra kell számítani. Fenntartási munkák, illetve egy hibás aknafedlap miatt korlátozzák a forgalmat.

 

A 8-as főúton,

- a 24-es km-nél Inota közelében, a Nádasdladányra vezető út csomópontját építik. A sávelhúzásos terelésnél az irányonkénti két sáv helyett csak egy-egy sáv járható.

- Várpalota és Öskü között (29-33 km) útépítés miatt sávzárásra, sávelhúzásos terelésre készüljenek!

 

A 10-es főúton,

- Süttő és Neszmély között (62-66 km) az út menti növényzetet gondozzák. Napközben helyenként a fél útpályát lezárják.

 

A 21-es főúton,

- Hatvan és Bátonyterenye között (2-47 km) több szakaszon szélesítik az útpályát. Sávszűkítésekre és sebességkorlátozásokra kell számítani.

- Jobbágyi és Pásztó között, a 24-es km-nél vadátjáró hidat építenek. A kétszer két sávos szakaszon mindkét oldalon lezárták a külső sávot.

 

A 39-es főúton Gibártnál, az 5-ös km-nél korábban megcsúszott a rézsű. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa irányít.

 

A 47-es főúton, Berettyóújfalu előtt a 29-es és a 31-es km között az M4-es autóút építése miatt a forgalmat a helyben kiépített ideiglenes, kétirányú terelőútra vezetik, ahol 40-es sebességkorlátozás van érvényben.

 

Hódmezővásárhelynél a 47-es főút elkerülő szakaszát építik. A 204-es km-nél leszűkített sávokon, sebességkorlátozás mellett halad a forgalom, de napközben jelzőőrös irányításra is számítani lehet.

 

A 62-es főúton, Szabadegyházánál, az ipartelepi út csomópontját építik. A 21-es km-nél már az új nyomvonalon halad a forgalom, de még útszűkület van érvényben. 

 

A 75-ös főúton, Lenti határában a Kerka-patak hídját javítják. A 63-as km közelében a fél útpályát lezárták, a forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

 

A 82-es főút

- győri szakaszán, a Szauter utca és Szent Imre út csomópontjában átépítési munkák folynak. A Szauter utcát 2x2 forgalmi sávosra építik át. Ma 7.00-től 17.00 óráig aszfaltoznak, ezért a csomópontot lezárják, a forgalmat a 83. sz. főút – Nagy Imre utca – Vasvári Pál utca – Tihanyi Árpád utca – Jereváni utca – József Attila utca útvonalra terelik.  

- győri szakaszán lezárták a Baross Gábor utat a Dr. Petz Lajos utca és a Herman Ottó utca között, mert egy korábbi csőtörés miatt megsüllyedt az útburkolat. A forgalmat a Bartók Béla útra irányították át.

 

A 83-as főúton, Gyirmóton az M1-es autópálya közelében lévő bevásárlóközpont déli csomópontját építik, a 70-es km közelében a négyből csak két sáv járható.

 

Zsámbékon, a 102-es főúton, az élelmiszer boltnál új buszmegállót és a hozzá tartozó buszöblöt alakítják ki. Az 5-ös km-nél útszűkületre és sebességkorlátozásra számítsanak!

 

A 311-es főúton, Cegléd előtt a 31-es km-nél csomópontot építenek, útszűkületen kell áthajtani.

 

Kecskemét és Nagykőrös között, a 441-es főúton, Katonatelep északi határában egy korábbi balesetet követően helyreállítási munkákat végeznek. Napközben félpályás lezárásra és jelzőőrös irányításra készüljenek!

 

Békéscsabán, a 446-os főút Széchenyi utcai szakaszán eltörött egy víznyomócső. A 4-es km-nél sávlezárás lassítja a forgalmat.

 

Hajdúsámsonnál az elkerülő utat építik. A 471-es főúton a 7-es és a 15-ös km-nél, valamint a Hajdúhadházra vezető úton a 12-es km-nél a fél útpályát lezárták. (4902-es jelű összekötőút)

 

Tiszakürtön, az M44-es építési munkálatai miatt lezárták a Táncsics Mihály utca egy szakaszát. A forgalmat egy ideiglenesen kialakított terelőútra irányítják. (4514-es jelű Tiszakürt - Csépa összekötő út)

 

Cserkeszőlő határában a Cibakházára vezető összekötő utat a 44-es főút és a Tiszakürti elágazás között lezárták, az M44-es építési munkálatai miatt. A forgalmat egy közeli, ideiglenes terelőútra irányítják, ahol váltakozva engedik a járműveket. (4633-as jelű Martfű - Cserkeszőlő összekötő út) 

 

A balatoni komp még a téli menetrend szerint közlekedik, de mától már egy órával tovább tart az üzemidő. Szántódról 7 órától 18 óráig, Tihanyból pedig 7.15 perctől 18.15 percig, óránként szállítja a járműveket. (A menetrendben március 14-én, szerdán lesz újabb változás.)

 

A Tiszán szünetel a kompközlekedés Tiszatardos-Tiszalök, valamint Tiszaroff-Tiszasüly között.

 

A Szamoson Olcsvaapáti és Olcsva között újra üzemel a komp. Napkeltétől-napnyugtáig közlekedik, ahogy az utasforgalom megkívánja.

 

A kamiontilalom ezen a hétvégén (február 24-25.) is szombat este 10 órától vasárnap este 10 óráig lesz érvényben. (A jogszabályban rögzített kivételek mellett a korlátozás nem vonatkozik még a nemzetközi forgalomban közlekedő, legalább Euro 3-as környezetvédelmi besorolású tehergépjárművekre. Ez utóbbi mentesség egészen márciusig tart.)

 

 

Összeállította: Kemenesy Judit