Karbantartás miatt hétfőn lezárják a Vági Rába-hidat

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatja a közlekedőket, hogy a 8426-os jelű Páli–Kemenesszentpéter összekötő út 5+577 kilométer szelvényében lévő Vági Rába-hídon javítási-karbantartási munkálatokra kerül sor 2017. augusztus 14-én, hétfőn 8 órától kezdődően.

A kivitelezés várhatóan 2017. szeptember 3-a éjfélig tart. Ez idő alatt a hídon csak kerékpárral és gyalogosan lehet majd átkelni, a gépjárműforgalom elől a híd teljesen lezárásra kerül.

A hídon a munkálatok során kicserélélik a Veszprém megyei oldalon lévő dilatációs szerkezetet, illetve ugyanitt a dilatáció utáni ún. háttöltés egy része és fölötte a teljes pályaburkolati rétegrend újjáépül. Továbbá lokálisan kiegészítésre kerül a balesetveszélyes állapotú járdaszegélyek acéllemezes lefedése, a szakemberek javítják a hídpályáról való vízelvezetést is, valamint a hídhoz csatlakozó útszakasz mentén korszerű vezetőkorlát-rendszer építésére is sor kerül. Ezen beavatkozások a hídon való biztonságos közlekedés érdekében történnek.

A híd lezárásának idején a Rábán keleti irányban, korlátozás nélkül átjutni legközelebb a 8408-as jelű összekötő úton, Marcaltő–Szany viszonylatban lehetséges.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!